Βγες στο δρόμο και δώσε σε κάποιον μια διάλεξη περί ηθικής και σε έναν άλλον ένα σελίνι, και θα δούμε ποιος θα σε εκτιμήσει περισσότερο - Σάμουελ Τζόνσον

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα-γέφυρα Ελλάδας και Παναμά στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

16 Ιανουάριος, 2019

Δεκαεπτά μαθητές από τον Παναμά καλωσόρισε το Πανεπιστήμιο Πειραιά τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου που μαζί με τους δυο συνοδούς τους ήρθαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που περιλαμβάνει την εκμάθηση ελληνικών, την εξοικείωση των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και την ανάδειξη των στενών σχέσεων Ελλάδας και Παναμά, μέσω της ναυτιλίας και της οικονομίας.

Η συμμετοχή στη δράση στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών των Ελλήνων ομογενών 4ης γενιάς του Παναμά με την Ελλάδα, στην ανάδειξη της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών και στην ενδυνάμωση της διαπολιτισμικής συνεργασίας ελληνικών φορέων με φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πολυθεματικές εκπαιδευτικές ενότητες και ψυχαγωγικές/εκπαιδευτικές δραστηριότητες να μελετήσουν τον ελληνικό πολιτισμό και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στα πολυεπιστημονικά πεδία της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της τέχνης, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Στην τελετή υποδοχής συμμετείχαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, καθηγητής Άγγελος Κότιος, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Σχέσεων, καθηγητής Παντελής Παντελίδης, ο αν. γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού του υΠΕΞ, Δημήτριος Πλευράκης, η πρέσβειρα του Παναμά στην Ελλάδα, Christine Liakopulos de Papadikis, ο αντιδήμαρχος Πειραιά, Ανδρέας Βεντούρης, η γενική διευθύντρια Πανεπιστημίου Πειραιά, Πόπη Βασιλειάδου, ο σύμβουλος δημάρχου Πειραιά, Γεράσιμος Αγγελετάκης, η μορφωτική ακόλουθος της Πρεσβείας του Παναμά στην Ελλάδα, Νίκη Οικονόμου, ο καθηγητής του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, Στράτος Παπαδημητρίου, η εκπρόσωπος του Odysseus & Athena Institute, Έλενα Μουρελάτου και εκ μέρους της ελληνογαλλικής σχολής Jeanne d’Arc του Πειραιά, η γυμνασιάρχης Αγγελική Βώκου και η αδελφή Αικατερίνη Περρή.

Ο πρύτανης Άγγελος Κότιος επεσήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, επιδιώκοντας να ενισχύσει το ρόλο του ως φάρου διάδοσης της μάθησης και του πολιτισμού, φιλοξένησε την τελετή υποδοχής των μαθητών καθώς και μέρος των μαθημάτων. Όπως επεσήμανε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών, ως δράση εξωστρέφειας και ανάπτυξης σχέσεων, πέραν από τα στενά ακαδημαϊκά όρια. Το χτίσιμο στενών σχέσεων με τις πρεσβείες χωρών όπως ο Παναμάς, προσφέρει στον πλουραλισμό των σχέσεων μεταξύ των κρατών, σε ποικίλους τομείς.

Από την πλευρά της η κ. Christine Liakopulos de Papadikis, ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την συνεργασία και τόνισε πως είναι ένα τεράστιο έργο μεγάλης σημασίας.

Για γέφυρα δύο χωρών με μακρά παράδοση στη ναυτιλία και τη φιλία έκανε λόγο ο αν. γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ, Δημήτριος Πλευράκης και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι πρώτοι ναυτικοί που διέσχισαν την διώρυγα του Παναμά το 1520 ήταν Έλληνες.

Read previous post:
O ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές και αυτό θα αποτυπώνεται στις επιτροπές

Η εμπιστοσύνη που όπως φαίνεται παίρνει απόψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε ανωμαλία τη λειτουργία του κοινοβουλίου, ανέφερε η...

Close