Άλλες χώρες σου προσφέρουν την ανακάλυψη των εθίμων, της λαϊκής δοξασίας ή του τοπίου, αλλά η Ελλάδα σου προσφέρει κάτι πιο δύσκολο: την ανακάλυψη του εαυτού σου. Lawrence Durrell, 1912-1990, Βρετανός συγγραφέας

Εκπαίδευση δημοσιογράφων και φοιτητών στην επαλήθευση δημοσιογραφικού περιεχομένου

29 Ιανουαρίου, 2020

Στις μεθόδους έρευνας και επαλήθευσης δημοσιογραφικού περιεχομένου θα εκπαιδευτούν για ένα διήμερο δημοσιογράφοι και φοιτητές Τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, που θα παρακολουθήσουν το πρώτο Εργαστήριο του νεοϊδρυθέντος Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Ψηφιακή Επικοινωνία, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου (10.00-17.00) και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου (9.00-15.00), στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης. Διοργανώνεται σε συνεργασία με το Digital Forensic Lab του Atlantic Council, που θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και εξειδικευμένα Κέντρα, με αντικείμενο τα καινοτόμα ερευνητικά εργαλεία και τις μεθοδολογίες.

«Με τη δράση αυτή εγκαινιάζουμε σειρά από αντίστοιχες πρωτοβουλίες, που προωθούν την εκπαίδευση και την έρευνα στην ψηφιακή επικοινωνία τόσο στη χώρα μας όσο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Νίκος Παναγιώτου, διοργανωτής του Εργαστηρίου μαζί με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του ίδιου Τμήματος, Χρήστο Φραγκονικολόπουλο.

Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Ψηφιακή Επικοινωνία αποτελεί ένα εγχείρημα με βασικούς πυλώνες την έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση. Στόχος του είναι η δημιουργία εργαλείων και τεχνογνωσίας στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας και η περαιτέρω κατάρτιση και εξειδίκευση στις προκλήσεις που αναδύονται στο πεδίο των Μέσων και της πληροφορίας.

 

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Την καθημερινότητα των ατόμων με προβλήματα όρασης θα βελτιώσει το “e-Όραση”

Χάρη σε ένα ειδικό, υψηλής τεχνολογίας έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ", άτομα με προβλήματα όρασης σύντομα θα...

Close