Κάθε επαναστατική εξέλιξη φαίνεται ότι προκαλεί τρεις φάσεις αντιδράσεων: 1) «είναι τελείως αδύνατον», 2) «είναι δυνατό αλλά δεν αξίζει τον κόπο να το κάνουμε», 3) «το είχα πει εξαρχής ότι ήταν καλή ιδέα» - Άρθουρ Κλαρκ

Εκδήλωση της «Αντιγόνη» με θέμα τα στάδια της ένταξης προσφύγων στην Ελλάδα, τα κενά και τις προτάσεις για την κάλυψή τους

27 Ιούνιος, 2017

 Το νομικό πλαίσιο που διέπει την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα και θέματα στέγασης, πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση, στην εργασία και στις υπηρεσίες υγείες βρίσκονται στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης – συζήτησης, που διοργανώνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη η μη κυβερνητική οργάνωση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία.

Στην εκδήλωση, με θέμα «Φάσεις & Αντιφάσεις Ένταξης: Τα στάδια της ένταξης μεταναστών & προσφύγων στην Ελλάδα, προβληματισμοί & προοπτικές», την εικόνα της ενσωμάτωσης δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα θα σκιαγραφήσουν νομικοί, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων.

«Η συζήτηση αφορά θέματα που διέπουν τη νομοθεσία και τις πολιτικές ένταξης δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα. Θα γίνει σύντομη ανασκόπηση της νομοθεσίας και η συζήτηση θα εστιαστεί σε ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και την κατάρτιση ενηλίκων, υπηρεσίες υγείας, ιατρική περίθαλψη και κοινωνική πρόνοια. Θα εξεταστούν επίσης τα ζητήματα της εργασίας και της στέγασης. Στόχος είναι να αναδειχθούν αντιφάσεις και να κατατεθούν προτάσεις» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104,9» η Νάγια Τσελεπή, Δρ. Ανθρωπογεωγραφίας, ερευνήτρια και συντονίστρια προγραμμάτων της οργάνωσης «ΑΝΤΙΓΟΝΗ».

Στόχος μας είναι να τεθούν οι βάσεις για τη δικτύωση φορέων, οργανώσεων, υπηρεσιών, οργανισμών. Εργαζόμενοι ή εθελοντές στο πεδίο της ένταξης μεταναστών και προσφύγων, αλλά και πανεπιστημιακοί και ερευνητές και όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο θέμα της ένταξης μεταναστών και προσφύγων, υπογράμμισε.

Η εκδήλωση είναι η 1η που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη και η 2η στην Ελλάδα (προηγήθηκε ενημερωτική συζήτηση στην Αθήνα, στις 20 Ιουνίου) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος National Integration Evaluation Mechanism (ΝΙΕΜ), στο οποίο από την Ελλάδα συμμετέχει ως εταίρος από τον Απρίλιο του 2017 η ΜΚΟ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ».

Read previous post:
Τις προτάσεις του πρωθυπουργού εξετάζει αυτή την ώρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της...

Close