Αν εφαρμοστούν οι νόμοι της Νυρεμβέργης, τότε κάθε μεταπολεμικός Αμερικανός πρόεδρος θα έπρεπε να είχε κρεμαστεί. Noam Chomsky, 1928- , Αμερικανός γλωσσολόγος & ακτιβιστής

Εκδήλωση «REDress Event» στο One Salonica Outlet Mall

17 Δεκεμβρίου, 2021

Το Outlet Mall της Θεσσαλονίκης “ One Salonica”, φέτος φιλοξένησε μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αφιερωμένη σε έναν σημαντικό σκοπό: να δώσει φωνή στα χιλιάδες θύματα της έμφυλης βίας με τη διοργάνωση του «REDress Project».

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, γυναίκες και άνδρες, αποφάσισαν να διαδώσουν το πιο δυνατό «κόκκινο» και σαφές μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του food court του Eμπορικού Kέντρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο One Salonica, πραγματοποιήθηκε εικαστικό happening από τον καλλιτέχνη Νίκο Τσιαπάρα, o οποίος δημιούργησε ένα κόκκινο φόρεμα μεταδίδοντας το μήνυμα «Ποτέ Ξανά» υπό τη συνοδεία live μουσικής και πολλών κόκκινων εκπλήξεων. Οι καλεσμένοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους τοποθετώντας επάνω του κόκκινες κορδέλες με το προσωπικό τους μήνυμα ενάντια στη βία.

Την ενίσχυση του μηνύματος της βραδιάς, προσέφερε το κόκκινο βραχιόλι από την Rich Passion Jewellery, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο Κέντρο Διοτίμα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Το «REDress Project», σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα και τη Rich Passion Jewellery,  είχε στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την έμφυλη βία. Σκοπός της  εκδήλωσης ήταν, μέσω της παρουσίασης του REDress, να ευαισθητοποιηθεί το κοινό και συγχρόνως να αποτελέσει βοηθήσει για την κάθε γυναίκα να συνειδητοποιήσει τη δική της δύναμη. Γιατί, όπως τονίζεται από το One Salonica Outlet Mall, η βία δεν είναι απάντηση σε κανένα πρόβλημα.