Όταν υπάρχει το συμφέρον και η εξουσία για να γίνει μια αδικία, κατά κανόνα θα γίνει αδικία. James Madison, 1751-1863, Αμερικανός πρόεδρος. 

Εκδήλωση για το νέο βιβλίο του Σωτήρη Βαλντέν

16 Μάιος, 2019

Το νέο βιβλίο του Σωτήρη Βαλντέν «Η Αριστερά στην κυβέρνηση – Πρέσπες, Ευρώπη 50+ κείμενα για μια περιπετειώδη πενταετία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θεμέλιο, παρουσιάστηκε στις 15/5 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Για τον συγγραφέα, που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και το έργο του μίλησαν οι: Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Αντώνης Λιάκος, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Νικόλας Βουλέλης, διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών», ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η εκδότρια Άννα Μαλικιώση. Εκείνο που διακρίνει τη σκέψη του Βαλντέν, είπε ο Αντ. Λιάκος είναι ο αριστερός ευρωπαϊσμός, η παρρησία της γνώμης του και η ισχυρή αίσθηση ευθύνης. «Το βιβλίο του αποτελεί κάτι σαν πολιτικό ημερολόγιο της κρίσης και διαπνέεται από ρεαλισμό, αναζητώντας το νήμα της εποχής μας, ακόμα κι αν αυτό έχει ως αντίτιμο τη διάρρηξη σχέσεων με φίλους. Κρίση δεν είναι μόνο τα μνημόνια και οι συνταγές για τη θεραπεία της, αλλά και μια πορεία με πολλές στροφές. Και σήμερα υπάρχει ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το πρόσφατο παρελθόν, η τελευταία πενταετία, που είναι η ζώσα ιστορία μας. 

Read previous post:
Μπουντενχόλζερ: «Ο Γιάννης έπαιξε πολύ ομαδικά»

Την πρώτη νίκη στο δρόμο για τους τελικούς του ΝΒΑ, πέτυχαν τα ξημερώματα οι Μιλγουόκι Μπακς, επικρατώντας στον πρώτο τελικό...

Close