Αν όλο το παιχνίδι είχε να κάνει με το τι έγινε στο παρελθόν, τότε οι πιο πλούσιοι άνθρωποι θα ήταν βιβλιοθηκάριοι.  Warren Buffett, 1930- , Αμερικανός επενδυτής.

Εκδήλωση για τα πέντε χρόνια από την ίδρυση της Ellinair

20 Ιούνιος, 2019

«Ναυαρχίδα» για τη Fraport Greece αποτελεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία», καθώς είναι το μεγαλύτερο από τα συνολικά 14 που διαχειρίζεται αλλά και επειδή η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός που συνεχώς αναπτύσσεται, σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος.

Ο κ. Βήλος μίλησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Fraport Greece με την αεροπορική εταιρεία Ellinair με αφορμή τον εορτασμό για τα πέντε χρόνια από την ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και ανήκει στον όμιλο Μουζενίδη που δραστηριοποιείται 24 χρόνια στο χώρο του τουρισμού.

«Η Θεσσαλονίκη για εμάς είναι η ναυαρχίδα μας, είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο που διαχειριζόμαστε. Πέρσι είχε 6,7 εκατομμύρια επιβάτες ενώ ήδη το πρώτο πεντάμηνο του 2019 παρατηρείται ανάπτυξη», επεσήμανε ο κ.Βήλος και τόνισε ότι με την ολοκλήρωση των έργων για το νέο τερματικό σταθμό και την αναβάθμιση των υποδομών, η Θεσσαλονίκη θα έχει στις αρχές του 2021 ένα αεροδρόμιο αντάξιο πολλών διεθνών αεροδρομίων του εξωτερικού.

Αναφερόμενος στην Ellinair, σημείωσε ότι είναι στρατηγικός συνεργάτης. «Στα αεροδρόμια μας η Ellinair πέρσι διακίνησε πάνω από 860.000 επιβάτες καταγράφοντας μια σημαντική αύξηση της τάξεως του 18%, διασυνδέοντας τα αεροδρόμιά μας με 22 διεθνείς προορισμούς ενώ και φέτος, από το στοιχεία των πρώτων πέντε μηνών, παρουσιάζεται μια αυξητική τάση περίπου 10%», είπε ο κ.Βήλος. Ο ίδιος τόνισε τη σημασία που είχαν οι συνέργειες που σημειώθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα με τους φορείς της πόλης την ανάπτυξη του προορισμού της Θεσσαλονίκης και ευχήθηκε να συνεχιστούν οι συνεργασίες με τον ίδιο ρυθμό και στο μέλλον.

Στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Ellinair, Θάνος Πασχάλης και ο εμπορικός διευθυντής Σταύρος Δαλιάκας, παρουσία του προέδρου της Ellinair, Ιωάννη Μουζενίδη, μίλησαν για την πορεία της εταιρείας στη διάρκεια των πέντε ετών από την ίδρυσή της και παρουσίασαν στοιχεία για το πτητικό της πρόγραμμα. Το «παρών» έδωσαν,μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας, η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος και ο αερολιμενάρχης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Βογιατζής.

Νικόλ Καζαντζίδου

Read previous post:
Η ΝΔ οδήγησε τη χώρα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης

«Η Νέα Δημοκρατία έφερε τη χώρα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης εφαρμόζοντας τις νεοφιλελεύθερες συνταγές των Βρυξελλών και του ΕΛΚ και,...

Close