Το δύσκολο σε μια διαφωνία δεν είναι να υπερασπισθεί κανείς τη γνώμη του, αλλά να την ξέρει. Andre Maurois, 1885-1976, Γάλλος συγγραφέας

Εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά σε συνεργασία με την «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

14 Μάρτιος, 2019

«Το λιμάνι ως θέατρο αλλαγής του κόσμου: Αθήνα – Πειραιάς, μια σχέση αμφίδρομη», είναι ένα νέο πρόγραμμα δράσεων που διοργανώνουν η «Αθήνα 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά , από τις 19 Μαρτίου ως τις 21 Απριλίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λογοτεχνικές διαδρομές στη γραμμή Κηφισιά-Πειραιάς, ξεναγήσεις εν πλω στο λιμάνι, επισκέψεις στα καρνάγια και στα ναυπηγεία, παρουσιάσεις συλλογών και εκθεμάτων που αποκαλύπτονται συχνά για πρώτη φορά, εκθεσιακές διαδρομές, μουσικές εκδηλώσεις, ομιλίες από πρόσωπα ευρύτερου κύρους. Ακόμη ,συνεργασία με σημαντικούς φορείς, ινστιτούτα, ιδρύματα και μουσεία στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Οι δράσεις αυτές θα «απαντούν» στο ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην Αθήνα και τον Πειραιά και ποια η κοινή πορεία τους στους αιώνες, πώς αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε το λιμάνι από την αρχαιότητα ως σήμερα, πώς λειτουργούν τα ναυπηγεία του, ποια η διαδρομή ενός πρόσφυγα μέσω του Πειραιά με προορισμό την Αθήνα , πως αυτή η διαδρομή καθορίζει το μέλλον κ.α.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι «Αθήνα και Πειραιάς είναι πόλεις ανοικτές, ζωντανές, με κατοίκους κι επισκέπτες από διάφορες χώρες με διαφορετικούς πολιτισμούς. Ο Πειραιάς είναι μία πύλη που συνδέει την Αθήνα με τον κόσμο, ενώ μεταξύ τους οι δύο πόλεις αυτονόητο είναι ότι θα μπορούσαν να αποτελούν μία μητροπολιτική ενότητα τοπικής διακυβέρνησης». Σε χαιρετισμό που έστειλε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω ασθενείας, τόνισε ότι το πρόγραμμα επιδιώκει να αναδείξει την ιστορική και την τρέχουσα φυσιογνωμία του λιμανιού του Πειραιά, καθώς και τη στενή σχέση επαλληλίας του λιμανιού με την πόλη της Αθήνας.

Read previous post:
KKCG και EMMA συμφώνησαν τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων του SAZKA Group

Ο ΟΠΑΠ ενημερώνει ότι ο όμιλος KKCG Group, ιδιοκτησίας Karel Komrek, και η EMMA Capital, ιδιοκτησίας Ji mejc, ολοκλήρωσαν με...

Close