Το ταλέντο πετυχαίνει ένα στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να πετύχει. Η ιδιοφυΐα πετυχαίνει ένα στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να δει. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Εκδηλώσεις ενημέρωσης του ΠΑΜΕ και της ΣΕΑΝ για το ασφαλιστικό

12 Νοεμβρίου, 2019

Εκδήλωση – συζήτηση για το ασφαλιστικό, ενόψει του συλλαλητηρίου του, στις 30 Νοεμβρίου, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, απόψε, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
 «Το «νέο Ασφαλιστικό» της κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι και τόσο «νέο», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης και πρόσθεσε: «Αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας που απορρέει από τις αποφάσεις της ΕΕ, εδώ και κοντά τρεις δεκαετίες, υλοποιείται διαδοχικά από τις αστικές κυβερνήσεις, με πιο πρόσφατο τον εμβληματικό νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ». 
Ο κ. Στολτίδης υποστήριξε ότι «η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, την ίδια στιγμή που ακυρώνει όλη τη βασική μορφή υπολογισμού του νόμου Κατρούγκαλου, διατηρεί και εδραιώνει οριστικά όλο το πλαίσιο των μειώσεων» στις συντάξεις, καθώς και ότι «πάνω σε αυτό το έδαφος πατά σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και βάζει σε νέα φάση την πορεία της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης» και πρόσθεσε: 
«Προχωράμε αποφασιστικά για τα συλλαλητήρια στις 30 του Νοέμβρη, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που πήραν την πρωτοβουλία αυτή μέσα από τη ΣΕΑ. Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 14 Δεκέμβρη για τη διεκδίκηση του δώρου που τους κατάργησαν».
Εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων μίλησε ο Βασίλης Ρέβας, αναφέροντας τις μεταβολές που επήλθαν τα τελευταία χρόνια στο ασφαλιστικό και συμπίεσαν περαιτέρω το εισόδημα των συνταξιούχων.
Συζήτηση – ενημέρωση πραγματοποίησε και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΝ), σε άλλη αίθουσα του ΕΚΘ,  κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αναφορά στη «συρρίκνωση», μέσα στην τελευταία δεκαετία, των «δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και δαπανών», μεταξύ άλλων, και των παροχών και των κονδυλίων για την περίθαλψη και τη φροντίδα ατόμων με αναπηρία.
«Αξιοποιήθηκε η κρίση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και λέω αξιοποιήθηκε, γιατί έτσι κι αλλιώς τα έχουν σχεδιάσει όλα αυτά. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση, είτε δικομματική, είτε μονοκομματική, είτε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είτε τώρα ΝΔ, κτλ» τόνισε ο πρόεδρος της ΣΕΑΝ Χάρης Κουρδάκης.
Στην εκδήλωση παρέστη ο γραμματέας ΣΕΑΝ Γιάννης Καμαρινός και τοπικά στελέχη του αναπηρικού κινήματος. 

Φ.Γ.

Read previous post:
«Έσπασε το ρόδι» στην Ευρώπη

Ανοιξε... λογαριασμό στο Champions League ο ΠΑΟΚ.

Close