Ντον Κουέηλ, Αμερικανός Αντιπρόεδρος [1988-1992]

Εκατό λαχανόκηπους διαθέτει στους Θεσσαλονικείς το ΑΠΘ

19 Μαρτίου, 2018

Τη δυνατότητα να φτιάξουν τον δικό τους λαχανόκηπο στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημιακού αγροκτήματος στη Θέρμη δίνουν στους Θεσσαλονικείς και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, το Τμήμα Γεωπονίας και το Αγρόκτημα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ).

Εκατό λαχανόκηποι, έκτασης 100 τετραγωνικών μέτρων έκαστος, θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας, έπειτα από αίτηση των ενδιαφερομένων. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ενώ αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από αύριο, Τρίτη, μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων λαχανόκηπων, στα γραφεία του Αγροκτήματος του ΑΠΘ (περιοχή “Πράσινα φανάρια” Θέρμης).

Οι κάτοχοι των λαχανόκηπων θα λαμβάνουν συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας και γεωπόνους, καθώς και νερό άρδευσης με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε λαχανόκηπο, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ ετησίως. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιηθούν για τις λειτουργικές ανάγκες των λαχανόκηπων, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στη διεύθυνση agroctima@auth.gr ή να τηλεφωνούν στο 2310 473842.

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
«Ήρθε με την ψυχή, πόδια και σώμα δεν άντεχαν»

Άϋπνη, με έντονα όμως, αποτυπωμένη στο πρόσωπό της την ικανοποίηση για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, στις ασκήσεις εδάφους, στο...

Close