Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά μιας και κανένας δεν ακούει, πρέπει να γυρίζουμε συνεχώς πίσω και να τα λέμε όλα ξανά από την αρχή. Andre Gide, 1869-1951, Γάλλος συγγραφέας.

Εισβολή ατόμων στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ μετά την ολοκλήρωση φοιτητικής πορείας

1 Φεβρουαρίου, 2024

Εισβολή στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποίησε ομάδα ατόμων φοιτητικών συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, μετά την ολοκλήρωση πορείας ενάντια στο σχέδιο νόμου που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει διατάξεις για τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Σε ανακοίνωση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα μέλη των συλλογικοτήτων αναφέρουν πως προχωράνε σε κατάληψη της πρυτανείας καταγγέλοντας την απόφαση που έλαβε χθες η Σύγκλητος του Ιδρύματος για την εξ αποστάσεως διαδικτυακή διενέργεια εξετάσεων στα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες. Έχουν αναρτήσει από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου διοίκησης πανό με συνθήματα κατά των ηλεκτρονικών εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι για το απόγευμα είχε προγραμματιστεί προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου για την παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του πρύτανη.

Στην φοιτητική πορεία που έγινε νωρίτερα συμμετείχαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, εκπαιδευτικών ενώσεων και μαθητικών συλλόγων. Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Καμάρας και διασπάστηκε σε δύο μέρη που με χρονική απόσταση κινήθηκαν μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου με παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το ΥΜΑΘ και επιστροφή στον χώρο του Πανεπιστημίου. Η ομάδα των ατόμων που εισέβαλε στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ συμμετείχε στο δεύτερο μπλοκ της πορείας.