Είναι πιο αποτελεσματικό να έλκεις τους ανθρώπους παρά να τους σπρώχνεις. Όπως ένα κομμάτι σπάγκο: Τράβηξε τον σπάγκο και θα σ’ ακολουθήσει όπου θες. Σπρώξ’ τον και δεν θα πάει πουθενά. - Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, 1890-1969, Αμερικανός στρατηγός & 34ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Εισαγγελική έρευνα σε γραφεία της Audi

6 Φεβρουαρίου, 2018

Γερμανοί εισαγγελείς πραγματοποίησαν σήμερα έρευνες στα κεντρικά γραφεία της Audi και στο εργοστάσιό της αυτοκινήτων στο Νεκαρσούλμ, στη Γερμανία, σε σχέση με τις υποψίες για χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων στα οχήματα με κινητήρες ντίζελ, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Μονάχου.
Η ίδια πρόσθεσε ότι πραγματοποίησε επίσης έρευνες σε ορισμένα ιδιόκτητα σπίτια στο πλαίσιο της έρευνάς της, η οποία έχει σχέση με τις υποψίες για απάτη και παράνομη διαφήμιση σε σχέση με την πώληση τουλάχιστον περίπου 210.000 οχημάτων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ από το 2009.
“Τώρα οι ερευνητές επικεντρώνονται στην χρήση τεχνικών μέσων για την χειραγώγηση των επιπέδων των εκπομπών των 3λιτρων V6 κινητήρων ντίζελ που προορίζονταν για την ευρωπαϊκή αγορά”, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία. 
Όσον αφορά την έρευνα για την πώληση κινητήρων ντίζελ Audi στις ΗΠΑ, η εισαγγελία σημειώνει ότι 14 άνθρωποι θεωρούνται τώρα ύποπτοι, από τους οποίους κανένας δεν είναι νυν ή πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.
Η Audi, η πιο κερδοφόρα εταιρεία του ομίλου της  Volkswagen, παραδέχθηκε τον Νοέμβριο του 2015 ότι οι 3λιτροι V6 κινητήρες της ντίζελ είχαν προσαρμοστεί με μια  συσκευή η οποία κρίθηκε παράνομη στις ΗΠΑ που επέτρεπε στα αυτοκίνητα να ξεπερνούν τα όρια των εκπομπών ρύπων στις ΗΠΑ.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Ο πρόεδρος Ντούντα θα υπογράψει τον νόμο που ποινικοποιεί αναφορές για τον ρόλο Πολωνών στο Ολοκαύτωμα

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε σήμερα ότι θα υπογράψει το αμιφιλεγόμενο σχέδιο νόμου για το Ολοκαύτωμα παρά τις διαμαρτυρίες,...

Close