Οι καλές εταιρίες ικανοποιούν ανάγκες. Οι μεγάλες εταιρίες δημιουργούν αγορές. Phillip Kotler, 1931- , Αμερικανός γκουρού του Μάρκετινγκ

Είναι σπορ και το δείχνει το νέο Audi SQ5

30 Ιούνιος, 2017

Το νέο Audi SQ5 είναι το πιο σπορ μέλος του μοντέλου Q5 και αποτελεί τη συναισθηματική έννοια της πρακτικής SUV. Ο υπερτροφοδοτούμενος 3.0 TFSI κινητήρας προσφέρει ισχυρή απόδοση, καθώς αποδίδει 354 ίππους και ροπή 500 Nm από τις 1.370 έως τις 4.500 σαλ. Η επιτάχυνση από την στάση μέχρι και τα πρώτα 100χλμ/ώρα έρχεται σε 5,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα σταματά ηλεκτρονικά στα 250χλμ/ώρα. Το νέο Audi SQ5 3.0 TFSI καταναλώνει μόλις 8,3 λίτρα καυσίμου στα 100 χιλιόμετρα, έχοντας εκπομπές ρύπων CO2 κοντά στα 189 γραμμάρια στο χιλιόμετρο.

Ο κινητήρας V6 TFSI ζυγίζει μόλις 172 κιλά, δηλαδή 14 κιλά λιγότερο από το προηγούμενο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, καθώς είναι κατασκευασμένος από κράμα αλουμινίου.

Η μόνιμη τετρακίνηση συμβάλλει στη σπορ συμπεριφορά και στην ποιότητα κύλισης. Κατά τη διάρκεια της οδήγησης σε διαφορετικό οδόστρωμα διανέμεται αυτόματα η ισχύς του κινητήρα.

Σημαντική δουλειά έχει γίνει στον τομέα της ανάρτησης που προσβλέπει σε καλύτερη πρόσφυση, αυξημένη ευελιξία και βελτιωμένη άνεση. Το καλό ?στήσιμο? του αυτοκινήτου επηρεάζουν και τα ελαστικά (255 /45/20) που του χαρίζουν μεγάλα επίπεδα ασφάλειας, ενώ τα φρένα έξι εμβόλων συμβάλλουν στην καλύτερη αποτελεσματικότητα της επιβράδυνσης.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το δερμάτινο σαλόνι και οι ραφές στο δερμάτινο τιμόνι με το σήμα ?S? ενώ στο ταμπλό υπάρξει ποικιλία εφαρμογών ξύλου και με ανθρακονήματα.  Τα πεντάλ είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα. Η χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου αγγίζει τα 610 λίτρα που σε περίπτωση αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων φθάνουν τα 1550 λίτρα.

Το νέο Audi SQ5 3.0 TFSI θα διατίθεται προς πώληση στη Γερμανία από τα μέσα του 2017, ενώ θα παράγεται στο νέο εργοστάσιο στο Μεξικό.

Read previous post:
Επανεκκίνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας

Στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της ναυπηγικής βιομηχανίας, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να...

Close