Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση πέντε λεπτών με το μέσο ψηφοφόρο. Winston Churchill, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός

Είναι καλλιτέχνες οι μέλισσες;

24 Φεβρουαρίου, 2020

Αν αναζητά κανείς αποδεικτικό στοιχείο για το ότι οι μέλισσες είναι καλλιτέχνες δεν έχει παρά να προσέξει αυτή την απίστευτη φωτογραφία που ανήρτησε το «The National Trus»t της Βρετανίας. Αφημένες να δημιουργήσουν ελεύθερα χωρίς τον περιορισμό τετράγωνου πλαισίου στην κυψέλη τους, οι μέλισσες στο Bodiam Castle του Robertsbridge εντυπωσίασαν: δημιούργησαν μέσα στην κυψέλη τους μια κηρήθρα σε σχήμα καρδιάς!
 
Εν πρώτοις, αυτό παραξενεύει μιας και οι μελισσοκόμοι συνηθίζουν να τοποθετούν τετράγωνα πλαίσια μέσα στις κυψέλες και οι μέλισσες εναποθέτουν μέλι απευθείας πάνω στα πλαίσια αυτά τα οποία εύκολα μπορούν να αφαιρεθούν όταν έρθει η ώρα του τρύγου.
 
Παρόλα αυτά, η φωτογραφία από το Bodiam Castle είναι εντυπωσιακή, γιατί η καρδιόσχημη κηρήθρα σχηματίστηκε μέσα στο ξύλινο πλαίσιο μιας κυψέλης. Ο μελισσοκόμος gregthegregest2 ανέφερε στο Reddit ότι κηρήθρες σε διάφορα σχήματα είναι κάτι σύνηθες αν υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ των πλαισίων και του ταβανιού των κυψελών. Τα σχήματα είναι υπέροχα, αλλά και πονοκέφαλος για τους μελισσοκόμους οι οποίοι για να τρυγήσουν πρέπει να αφαιρέσουν το επιπλέον τμήμα της κηρήθρας για να ελευθερώσουν τα πλαίσια που είναι από κάτω.

Read previous post:
H Ελλάδα παραμένει αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Σέρβων.

H Ελλάδα παραμένει ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που δημιουργεί η επανατοποθέτηση της Τουρκίας και της...

Close