Μόνο σε δύο χώρες οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους: στην Ιαπωνία, επειδή δεν μιλάει κανένας και στην Ελλάδα, επειδή μιλούν όλοι - Γεώργιος Παπανδρέου

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των 54ων “Δημητρίων”

15 Ιούλιος, 2019

Εγκρίθηκε σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των 54ων «Δημητρίων». Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου, επισήμανε ότι ουδέποτε βγήκε ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης έξω από τα χρήματα που ήταν εξ αρχής προϋπολογισμένα. 

 «Πάντα στα 440.000 ευρώ κρατηθήκαμε» είπε και διευκρίνισε ότι στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται οι αμοιβές των καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, οι οργανωτικές δαπάνες, οι μισθώσεις χώρων, οι απευθείας αναθέσεις για τα γραφιστικά και το σάιτ, καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα.

 Ερωτήματα κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος επισήμανε πως «έχει έρθει το θέμα των ‘Δημητρίων’ και έχει σχεδιαστεί όλο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την κ. Χρυσίδου. Εκείνο όμως το οποίο δεν υπολόγισαν, είναι ότι μπορεί να είναι κάποιοι άλλοι στη διοίκηση και θα μπορούσαν πιθανόν να έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους. Έρχονται λοιπόν και δεσμεύουν χρήματα και σήμερα μας ζητάνε να δεσμεύσουμε αυτά τα χρήματα για ένα πρόγραμμα που έχουν σχεδιάσει αυτοί και – πέρα από όλα τα άλλα – θέτω το εξής ερώτημα: Υπάρχουν και άλλα κόστη που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την εισήγηση και μετά εμείς σαν νέα διοίκηση θα πρέπει να ψάχνουμε από κονδύλια και να κάνουμε αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού;».

 Επ’ αυτού, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σίμον Μπενσασσόν ρώτησε τον κ. Αβαρλή αν προτείνει την αναβολή των «Δημητρίων» για τον Φλεβάρη. «Εννοείται πως όχι, αλλά εμείς μπορούμε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις εξαιρετικές ακόμη και οργανώνοντάς τις την τελευταία στιγμή» απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος.

 «Δεσμεύομαι αυτή τη στιγμή προς τον κ. Αβαρλή και τη νέα διοίκηση να αποσύρω σήμερα το πρόγραμμα και να του δώσω τη δυνατότητα να κάνει η νέα διοίκηση τα ‘Δημήτρια’. Και επειδή ο κ. Αβαρλής είπε ότι εμείς μπορούμε και την τελευταία στιγμή να κάνουμε ‘Δημήτρια’, τον καλώ να αναλάβει υπεύθυνα να κάνει τα Δημήτρια στις 28, 29 Σεπτέμβρη, αλλιώς να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν εκφραζόμαστε με αυτό τον τρόπο» τόνισε, στη συνέχεια, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου. 

Η ίδια  ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια συνεννόηση απερχόμενης και νέας διοίκησης, όμως υπάρχει προεργασία για να έρθει το πρόγραμμα των «Δημητρίων» στο δημοτικό συμβούλιο. Στο πλαίσιο αυτό περιέγραψε όλη τη διαδικασία, που ξεκινά, όπως είπε, την επομένη της λήξης των «Δημητρίων», ώστε να αρχίσει η νέα διοργάνωση και σημείωσε ότι απ’ τη στιγμή που σχεδιάζεται μέχρι να υλοποιηθεί, υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία συνεννοήσεων και ενημερώσεων.
 
 Από την πλευρά της, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή πόλη» Ρία Καλφακάκου σχολίασε ότι δεν πρόκειται για κάτι που μπορεί να παραπεμφθεί στη νέα διοίκηση – και σ’ αυτό συμφώνησε και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γειτονιές σε δράση» Μόνικα Αϊβάζογλου.

Π.Γ.

Read previous post:
«Χρυσό» συμβόλαιο των 76ερς σε Σίμονς

Ο Μπεν Σίμονς και οι Φιλαδέλφεια 76ερς συμφώνησαν σε νέο πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, έναντι 170 εκατομμυρίων δολαρίων (maximum), όπως επιβεβαίωσε...

Close