Οι τύχες των ανθρώπων βρίσκονται επάνω σε ένα τροχό που καθώς γυρίζει φέρνει την ευημερία σε διαφορετικό άνθρωπο κάθε φορά. Ηρόδοτος, 480-420 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστοριογράφος

Εγκαινιάστηκε ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στον δήμο Κηφισιάς

22 Νοεμβρίου, 2019

Στο πλαίσιο της παροχής περισσότερων υπηρεσιών υγείας για τους ηλικιωμένους ο δήμος Κηφισιάς, προχώρησε στη λειτουργία μιας νέας δομής του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη λειτουργία του σταθμού επισήμανε ότι παρέχεται στους δημότες η δυνατότητα να απευθύνονται στους οικείους χώρους των ΚΑΠΗ «για την ανίχνευση συμπτωμάτων που σχετίζονται με την έναρξη της νόσου της άνοιας, αλλά και στους νοσούντες να παρέχονται υπηρεσίες από τους ειδικευμένους επαγγελματίες υγείας για τη σταθεροποίηση της νόσου».

Ο σταθμός Άνοιας λειτουργεί στο ιατρείο του Γ’ ΚΑΠΗ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ στο οποίο έχουν πρόσβαση για τις υπηρεσίες του όλα τα μέλη των τεσσάρων ΚΑΠΗ και όλοι οι ηλικιωμένοι του δήμου(Κηφισιά, Εκάλη, Ν. Ερυθραία).

Στα εγκαίνια του σταθμού, χθες, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, χαρακτήρισε την δομή «καινοτόμο και αρωγό στη βελτίωση της καθημερινότητας τόσο των ανοιακών ατόμων όσο και των φροντιστών τους». Σημείωσε ότι η άνοια, σε μια πολιτισμένη κοινωνία, δεν επιτρέπεται να αποτελεί λόγο αποκλεισμού του πάσχοντος. Είναι ωστόσο ένα ζήτημα «κοινωνικό με το οποίο η αυτοδιοίκηση κι ο δήμος Κηφισιάς καλούνται να αναμετρηθούν».

Η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Όλγα Κεφαλογιάννη συνεχάρη τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού, επισημαίνοντας: Είναι βέβαιο ότι οι ασθενείς που πάσχουν από άνοια αξίζουν υψηλής ποιότητας ζωή και υπηρεσίες υποστήριξης τόσο των ίδιων, όσο και των οικογενειών τους. Εμείς ως Ππεριφέρεια, πρόσθεσε, «έχουμε σε πρώτο πλάνο την διατήρηση της υγείας των πολιτών με στόχο την ανάδειξη της Αττικής σε περιφέρεια Υγείας».

Ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Σωτήρης Παπασπυρόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανέφερε ότι έχουν δημιουργηθεί 72 Συμβουλευτικοί Σταθμοί για την Άνοια πανελλαδικά καλύπτοντας τις ανάγκες ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας.

Τέλος η πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Παρασκευή Σακκά δήλωσε σχετικά: «Η ίδρυση δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους δήμους της Ελλάδας σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία κοινοτήτων φιλικών προς την άνοια στη χώρα μας, όπου τα άτομα με άνοια έχουν πρόσβαση σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας φροντίδα και νιώθουν ενσωματωμένοι, με δυνατότητα συμμετοχής, επιλογής και ελέγχου της καθημερινότητάς τους».

Read previous post:
Η Monsanto παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε ένα παράνομο ζιζανιοκτόνο στη Χαβάη

Ο όμιλος αγροχημικών Monsanto παραδέχθηκε χθες Πέμπτη σε δικαστήριο ότι χρησιμοποίησε παρανόμως ένα απαγορευμένο ζιζανιοκτόνο το οποίο είναι ιδιαίτερα τοξικό...

Close