Η ελεύθερη βούληση και η βούληση που υποτάσσεται σε ηθικούς νόμους είναι ένα και το αυτό πράγμα. Immanuel Cant, 1724-1804, Γερμανός φιλόσοφος

Εγκαινιάστηκαν το Detrop Boutique και Artozyma από τον Περιφ. Κ.Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα

24 Φεβρουαρίου, 2020

Τις προσπάθειες εξωστρέφειας του εθνικού εκθεσιακού φορέα υπογράμμισε εγκαινιάζοντας το Σάββατο το βράδυ τις Detrop Boutique και Artozyma ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας πως η Περιφέρεια θα βρίσκεται στο πλευρό της ΔΕΘ-Helexpo στην προβολή των Ελλήνων παραγωγών. Σημείωσε επίσης πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι οι δύο εκθέσεις έχουν προσελκύσει 355 εκθέτες από 16 χώρες. Μιλώντας σε ένα κοινό που απαρτιζόταν σε μεγάλο βαθμό από αντιπεριφερειάρχες από όλη τη χώρα ανέφερε πως στο επόμενο συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος θα καταθέσει πρόταση, ώστε να εμφανίζονται οι Περιφέρειες με κοινό τρόπο στις διεθνείς εκθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Υπογράμμισε επίσης και τις ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την εξωστρέφεια των προϊόντων της περιοχής, όπως είναι η σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, η Μακεδονική Κουζίνα, που δίνει το «παρών» σε 70 διεθνείς εκθέσεις, αλλά και η δημιουργία των υποστηρικτικών δομών για τις επιχειρήσεις της περιοχής. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχαήλ Μούσιος, υπενθύμισε πως μία 20ετία πριν κατατέθηκε το πρώτο αίτημα για τη διοργάνωση της Artozyma, ενώ τόνισε πως η βιοτεχνική αρτοποιία άντεξε μέσα στην κρίση και πλέον ήρθε η ώρα να ανακάμψει. Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, Ιωάννης Γλύκος, δήλωσε τη στήριξη του κλάδου στην Artozyma.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στα μεγέθη των Detrop Boutique και Artozyma, οι οποίες συγκέντρωσαν φέτος 355 εκθέτες (άμεσους & έμμεσους) από 16 χώρες, έχουν αναπτυχθεί σε 7 εκθεσιακά περίπτερα και υποδέχονται συνολικά 230 Hosted Buyers και εμπορικούς επισκέπτες από 32 χώρες. Να σημειωθεί ότι το πρωί τις δύο εκθέσεις επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη βιομηχανία και το εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος ξεναγήθηκε στα περίπτερα. 

Υπενθυμίζεται ότι το εκθεσιακό δίδυμο Detrop Boutique και Artozyma θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου. 

Read previous post:
Super League 15ο πρωτάθλημα στον κόσμο σε κάρτες

   H ελληνική Super League κατατάσσεται 15η ανάμεσα στα 92 κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο, σχετικά με τον μέσο όρο καρτών...

Close