Οι ιδεολογίες μας χωρίζουν. Τα όνειρα και οι αγωνίες μάς ενώνουν. Ευγένιος Ιονέσκο, 1912-1994, Γαλλορουμάνος θεατρικός συγγραφέας

Εγκαίνια αναπλασμένης πλατείας στην Χαριλάου από τον Γ. Μπουτάρη

13 Ιούνιος, 2018

Την αναπλασμένη πλατεία «Σταμάτη Καραμανλή» στην περιοχή Χαριλάου εγκαινίασε απόψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. 
Ο κ. Μπουτάρης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, αντιδημάρχους και στελέχη της διοίκησης, επιθεώρησε την πλατεία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την παρέδωσε στους κατοίκους.
«Η παρουσία του κόσμου δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για ελεύθερο, δημόσιο, χώρο. Όπου μπορούμε, μέσα στην πόλη, θα κάνουμε τέτοιες αναπλάσεις. Θέλουμε οι πολίτες να αγαπήσουν την πόλη τους και να υιοθετήσουν τη γειτονιά τους» είπε ο δήμαρχος.
 Στην πλατεία ξεχωρίζουν η ενεργειακή αναβάθμιση του φωτισμού με την εγκατάσταση νέων ιστών με φωτιστικά Led μεγάλης απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης, καθώς και η αισθητική και κλιματική αναβάθμιση, μέσω ειδικής φυτοτεχνικής μελέτης για τη βελτίωση των μικροκλιματικών συνθηκών.
 Παράλληλα, η επιφάνεια της πλατειάς μεγάλωσε, οριοθετήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης, εξασφαλίστηκε προσβασιμότητα για όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ανανεώθηκε ο οδικός φωτισμός της οδού Αλ. Παπαναστασίου και ανακατασκευάστηκε η διαχωριστική νησίδα του δρόμου για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης. 

 Α.Καρ.
 

Read previous post:
«Για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ιβάνοφ, αλλά οι πολίτες»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με τον πρόεδρο της χώρας, Γκ. Ιβάνοφ, με αφορμή την συμφωνία με την...

Close