Το πρόβλημά μου έγκειται στο συνδυασμό των ακαθάριστων συνηθειών μου με το καθαρό  εισόδημα μου - Errol Flynn

Εφορία: Εισπράξεις 5 δισ. από κατασχέσεις και ρυθμίσεις

Νέα αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία καταγράφηκε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, τα χρέη που δημιουργήθηκαν τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε («νέα») έφτασαν τα 9,69 δισ. ευρώ ή κατά 857 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι ένα μήνα νωρίτερα. Εξ αυτών, τα 801,2 εκατ. οφείλονται στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα.

Πιο αναλυτικά, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά 180,2 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από φόρους στην περιουσία κατά 169,8 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από Φ.Π.Α. κατά 282,8 εκατ. ευρώ και οι οφειλές από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 47,2 εκατ. ευρώ.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη -παλαιά (προ του 2018) και νέα- φτάνουν τα 104 δισ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, αμετάβλητος παρέμεινε ουσιαστικά ο αριθμός των οφειλετών, καθώς διαμορφώθηκε σε 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενους, χίλιους περίπου περισσότερους από την περασμένη χρονιά.

Αντίθετα κατά 46 χιλιάδες αυξήθηκε ο αριθμός αυτών για τους οποίους μπορούν να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (1,836 εκατομμύρια) και κατά 7 χιλιάδες όσοι έχουν υποστεί κατασχέσεις ή άλλα μέτρα (1,162 εκατομμύρια).

Οι κατασχέσεις πάντως αποδεικνύονται χρυσωρυχείο για τα ταμεία του κράτους. Εφτασαν μια ανάσα από τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ (4,981 δισ. ευρώ). Εξ αυτών, τα περίπου 500 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2017, τα συνολικά νέα ληξιπρόθεσμα είχαν αυξηθεί κατά 1.188,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.138,5 εκατ. ευρώ οφείλονταν στην αύξηση οφειλών από φορολογικά έσοδα. Πιο συγκεκριμένα, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα κατά 454,6 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από φόρους στην περιουσία κατά 172,2 εκατ. ευρώ, οι οφειλές από Φ.Π.Α. κατά 255,2 εκατ. ευρώ και οι οφειλές από πρόστιμα Κ.Β.Σ κατά 86 εκατ. ευρώ.

Read previous post:
Συμφώνησε με Κολοβέτσιο ο Παναθηναϊκός

Νέο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό θα υπογράψει ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.

Close