Όταν ένας Εγγλέζος μιλάει για εθνικό πλούτο, εννοεί τον αριθμό των εκατομμυριούχων στη χώρα. Oswald Spengler, 1880-1936, Γερμανός ιστορικός & φιλόσοφος

Έφεση Ολυμπιακού για τον 1ο τελικό

17 Μαΐου, 2021

O αρχικά προγραμματισμένος για την Κυριακή (16/5) δεύτερος τελικός της Α1 γυναικών στο μπάσκετ αναβλήθηκε, καθώς  η ΚΕΔ της ΕΟΚ, έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για τον τρόπο λήψης απόφασης των τριών διαιτητών, ως προς τη μη καταμέτρηση του καλαθιού της Ριντ στην εκπνοή του ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό, κατοχυρώνοντας εν τέλει το καλάθι της Αμερικανίδας. Κάτι που σημαίνει, ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 72-72. Η ομάδα του Πειραιά κατέθεσε έφεση στο Δευτεροβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΚΕΔ κατά της απόφασης με την οποία έγινε δεκτή η ένσταση των «πράσινων» για το καλάθι της Ριντ. Στην έφεση, οι «ερυθρόλευκοι» προσκόμισαν στοιχεία, όπως το φύλλο αγώνα, καθώς βίντεο και φωτογραφίες από την τελευταία φάση του αγώνα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολυμπιακός νίκησε στον πρώτο τελικό με 72-70 τον Παναθηναϊκό κάνοντας το 2-1 στη σειρά (σ.σ. μεταφέρονται και οι μεταξύ τους νίκες στην κανονική περίοδο, 1-1), με τους διαιτητές να αποφασίζουν ότι το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ των «πρασίνων» -με το οποίο ο αγώνας θα πήγαινε στην παράταση- ήταν εκπρόθεσμο. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο, κατέθεσε ένσταση, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της απόφασης των διαιτητών, επειδή είδαν το Instant Replay από τη διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Το διαιτητικό «τρίο» του ντέρμπι (Τσαρούχα – Ανδρικόπουλος – Καλδίρης), ανέφερε στο φύλλο αγώνος, ότι εξ αρχής είχε κρίνει ως εκπρόθεσμο το καλάθι της Ριντ και απλώς επιβεβαίωσε την απόφαση μέσω του livestreaming του αγώνα.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΕΛΟΝΑΚΗ