Έξω πάμε καλά! - Κωνσταντίνος Καραμανλής

ΕΕ: Η EANA χαιρετίζει μια «μείζονα πρόοδο» στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων

7 Μαΐου, 2018

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων (EANA) χαιρέτισε σήμερα την πρόταση να θεσπιστούν στην ΕΕ «συγγενικά δικαιώματα», παρόμοια με τα πνευματικά δικαιώματα, που θα επιτρέψουν στις εταιρείες Τύπου (στις οποίες συγκαταλέγονται τα πρακτορεία ειδήσεων) να αμείβονται από τους γίγαντες του Διαδικτύου.
Η EANA ενέκρινε με ανακοίνωσή της τη θέση που διατυπώθηκε από τον εισηγητή της επιτροπής νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άξελ Βος στο πλαίσιο των συζητήσεων στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναθεώρηση της οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα.
Η θέσπιση «συγγενικών δικαιωμάτων» υπέρ των εταιρειών Τύπου και των πρακτορείων ειδήσεων αποτελεί μέρος των μέτρων που εξετάζονται στο πλαίσιο της αναθεώρησης της οδηγίας για τα πνευματικά δικαιώματα, όμως έπειτα από ενάμισι χρόνο συζητήσεων οι 28 δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συνεννοηθούν. Η επόμενη σύνοδος των αντιπροσώπων των χωρών μελών είναι προγραμματισμένη για τις 16 Μαΐου στις Βρυξέλλες για να επιχειρηθεί να εκπονηθεί ένας συμβιβασμός.
Όμως, ενώ η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχει ακόμη εκφραστεί γι’ αυτή τη μεταρρύθμιση, ο εισηγητής της, ο Άξελ Βος, δήλωσε ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της δημιουργίας τέτοιων δικαιωμάτων και της εφαρμογής τους όσον αφορά τα πρακτορεία ειδήσεων, όπως επιβεβαίωσε στην EANA.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
«Ανάσα» σε χιλιάδες δανειολήπτες αγρότες δίνει νέα ρύθμιση

«Ανάσα» σε χιλιάδες δανειολήπτες αγρότες αναμένεται να δώσει η νέα ρύθμιση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε συνεργασία με...

Close