Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό συμφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό - Φρήντριχ Νίτσε

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Επέκταση του δικτύου με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στο Δήμο Δέλτα

24 Μαΐου, 2018

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του δικτύου με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) στη Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης και θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του χειμώνα, όπως έκανε γνωστό ο γενικός διευθυντής της εταιρίας ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με το δήμαρχο Δέλτα Θεσσαλονίκης, Ευθύμιο Φωτόπουλο, παρουσία και της διευθύντριας εταιρικών υποθέσεων της εταιρίας, Κατερίνας Στάχταρη. 
Όπως ανακοίνωσε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, οι πολίτες που βρίσκονται εντός του δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν συμβάσεις για να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ ο κ. Μπακούρας, αναφερόμενος στην πορεία των συνδέσεων, δήλωσε ότι ο αριθμός συμβολαίων, στο υφιστάμενο δίκτυο, ανέρχεται ήδη σε 2.332. Επεσήμανε, δε, ότι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συνδεθούν μπορούν να επωφεληθούν από την σε ισχύ προσφορά για “έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης”, που ισχύει για όλους τους νέους καταναλωτές οι οποίοι θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις.
Αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι έχει ληφθεί η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης η παραχώρηση του δημοτικού οικοπέδου στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί ο σταθμός αποσυμπίεσης.  Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έως τώρα συνεργασία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με το Δήμο για την επέκταση του δικτύου στην περιοχή, ενώ ζήτησε να ληφθεί υπόψη το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων της δημοτικής αρχής,  ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην αποκατάσταση του οδοστρώματος. Επιπλέον, ο κ. Φωτόπουλος, ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη μέχρι τώρα συνεισφορά της στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου, μέσω των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εταιρία θα παραμείνει αρωγός στο κοινωνικό έργο του Δήμου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου στην περιοχή του Δήμου, την πορεία των συνδέσεων και τις επενδύσεις που έχουν προγραμματισθεί, συμπεριλαμβανομένης της Δημοτικής Κοινότητας Χαλάστρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, το ύψος των επενδύσεων θα ανέλθει σε 4,5εκ. ευρώ, μέσα στην επόμενη πενταετία και η τροφοδότηση θα πραγματοποιηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.
Επίσης, διατυπώθηκε εκ μέρους της  ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ότι η εταιρία ενεργεί πάντα με γνώμονα την περαιτέρω διείσδυση φυσικού αερίου, τη διασφάλιση της εκτέλεσης των έργων κατασκευής δικτύου διανομής, σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς, τη νομοθεσία και την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου. 
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση των παρευρισκόμενων για την περαιτέρω συνεργασία και την πραγματοποίηση εκδήλωσης για την ενημέρωση των καταναλωτών και των ενδιαφερόμενων φορέων για τη διαδικασία σύνδεσης, τη χρήση του φυσικού αερίου και τα οφέλη των καταναλωτών σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. 
 

Read previous post:
Ανανέωσε ο Ποκετίνο

Συνεχίζουν μαζί Τότεναμ και Μαουρίσιο Ποκετίνο, καθώς ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε σήμερα (24/5) ότι ο Αργεντινός τεχνικός υπέγραψε νέο πενταετές...

Close