Η ανακάλυψη συνίσταται στο να βλέπεις αυτό που βλέπει ο καθένας και να σκέφτεσαι αυτό που δεν σκέφτεται κανένας. - Albert Von Szent-Gyorgyi, 1893-1986, Ούγγρος φυσιολόγος που ανακάλυψε τη βιταμίνη C

Ecofin: 315 δισ. σε στρατηγικές επενδύσεις και ΜμΕ από το “ταμείο Γιούνκερ”

26 Ιανουαρίου, 2015

Αύριο Τρίτη συνεδριάζει στις Βρυξέλλες το συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (Ecofin) της Ε.Ε. και κεντρικό θέμα αναμένεται να αποτελέσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (γνωστό και ως «ταμείο Γιούνκερ», του οποίου στόχος είναι η διαθεσιμότητα τουλάχιστον 315 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις σε ολόκληρη την ΕΕ εντός των επόμενων τριών ετών.

Ευνοούνται τόσο οι στρατηγικές επενδύσεις, όπως ευρυζωνικά και ενεργειακά δίκτυα, όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον και της χώρας μας, καθώς αναζητώνται επενδυτικοί πόροι προκειμένου να τροφοδοτηθεί η πραγματική οικονομία.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων Υπενθυμίζεται αναμένει 5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και 16 δισ. υπό τη μορφή εγγυήσεων από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ποσό που μέσω μόχλευσης θα φτάσει τα 315 δισ. ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου θα συζητηθούν και θέματα σχετικά με την σύνοδο υπουργών Οικονομικών και Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G20 που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2015 στην Κωνσταντινούπολη.

Read previous post:
Διακυμάνσεις για τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Ανάμικτα μοιάζουν τα συναισθήματα γύρω από το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωπαϊκές αγορές βάσει των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, οι οποίες...

Close