Από τους 22 πολιτισμούς που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία, οι 19 κατέρρευσαν όταν έφτασαν στο ηθικό επίπεδο που είναι τώρα η Αμερική - Arnold j. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

E. ο’ Μπρόιν: Αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ πλευρών θα επικρατήσει η ξενοφοβική εθνικιστική Δεξιά

19 Μαρτίου, 2018

Στη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών, το 2019, εστιάζει ο Εόιν ο’ Μπρόιν, υπό το πρίσμα ότι σε αυτές θα κριθεί όπως σημειώνει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ- ποια Ευρώπη είναι η πιο ισχυρή: αυτής που ήταν διατεθειμένη να θυσιάσει την ευημερία του κόσμου για τη δική του σταθερότητα και εκείνης των λαών, της Ευρώπης των απλών ανθρώπων.

«Για πολύ καιρό τα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκαναν προτεραιότητά τους το οικονομικό δόγμα έναντι των συμφερόντων των απλών πολιτών. Και θεωρώ ότι μέχρι να αλλάξει αυτό, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παραμένει αμφίβολο», επισημαίνει ο Ιρλανδός βουλευτής του Sinn Fein, που ήταν ένας από τους ομιλητές στο Προοδευτικό Φόρουμ το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα, όπου και τον συνάντησε το Πρακτορείο.

Ο κ. Μπρόιν απαντά καταφατικά στην προοπτική σύγκλισης Σοσιαλδημοκρατίας, Πρασίνων και Αριστεράς, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την πρόσθετη επισήμανση, «νομίζω πως έχουμε χάσει πολύ χρόνο διαφωνώντας με όλους εκείνους με τους οποίους έχουμε τουλάχιστον κάποια κοινά σημεία. Και όσο εξακολουθούμε να διαφωνούμε, τόσο θα περιορίζεται η πιθανότητα να πείσουμε τον κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και υπογραμμίζει- «αν αρνηθούμε τη συνεργασία, θα επικρατήσει η Δεξιά είτε πρόκειται για την ξενοφοβική εθνικιστική Δεξιά είτε για τη νεοφιλελεύθερη Κεντροδεξιά».

 

Το πλήρες τηλεγράφημα στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Μεγάλα τα περιθώρια ανάπτυξης της ελληνικής παρουσίας στη Σερβία

Στα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης της ελληνικής παρουσίας στη Σερβία, παρά την αποχώρηση των συστημικών ελληνικών τραπεζών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του...

Close