Τίποτε δεν θα γινόταν, αν περιμέναμε μέχρι να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι τόσο καλά, ώστε κανείς να μην μπορεί να βρει ελαττώματα. John Henry Newman, 1801-1890, Άγγλος καρδινάλιος

Ε.Ε.: Πρόστιμο ρεκόρ στον Fitch για σύγκρουση συμφερόντων

28 Μαρτίου, 2019

Πρόστιμο ύψους 5,13 εκατ. ευρώ επέβαλε η αρχή εποπτείας των χρηματοοικονομικών αγορών της Ε.Ε. στον Fitch, για παράβαση των κανόνων, που έχουν να κάνουν με τη σύγκρουση συμφερόντων.

Η ESMA ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι ο οίκος αξιολόγησης θα κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 5,13 εκατ. ευρώ- το υψηλότερο που έχει επιβληθεί ποτέ για τέτοιου είδους περίπτωση. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αρχή, από τον Ιούνιο του 2013 έως και τον Απρίλιο του 2018, το 20% των θυγατρικών του Fitch στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ισπανία ελέγχοντας εμμέσως από ένα άτομο μέσω μίας νομικής οντότητας στη Γαλλία.

Την ίδια ώρα ο μέτοχος αυτός, που η ESMA δεν κατονομάζει, είχε θέση στα διοικητικά συμβούλια τριών εταιρειών, που ο οίκος αξιολογεί.

Ο FItch υπογραμμίζει ότι σε καμία από τις περιπτώσεις δεν επηρεάστηκαν στο ελάχιστο οι αξιολογήσεις του και προσθέτει ότι η ερμηνεία των κανόνων της Ε.Ε. σχετικά με την ταυτότητα των μετόχων έγινε καλή τη πίστει.

Πηγή: Reuters

Read previous post:
Reuters: Πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Πρωτοφανείς προτάσεις στις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες κάνει η Κίνα σε ένα εύρος θεμάτων, που περιλαμβάνει θέματα όπως τη...

Close