Η καλύτερη χρονική στιγμή να φυτέψεις ένα δέντρο είναι 20 χρόνια πριν. Η επόμενη καλύτερη στιγμή είναι τώρα. Κινέζικη παροιμία

Δυσαρμονία, στη νέα κολεξιόν του Comme des Garçons

22 Οκτωβρίου, 2020

Στις αρχές της εβδομάδας, ο ιαπωνικός οίκος μόδας Comme des Garçons παρουσίασε στην έδρα του στο Τόκιο την κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2021, με ένα show στο οποίο ο μικρός αριθμός προσκεκλημένων τήρησε αυστηρά τις επιβεβλημένες λόγω της πανδημίας αποστάσεις ασφαλείας. Και όλοι φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Ο οίκος μόδας ήταν λακωνικός ως προς την κολεξιόν. Είπαν μόνο λίγα λόγια για το θέμα της σεζόν, το οποίο ήταν η δυσαρμονία. «Το ανθρώπινο μυαλό αναζητά πάντα αρμονία και λογική» ανέφεραν, σε ανακοίνωση. «Όταν υπάρχει στέρηση αρμονίας, όπου δεν υπάρχει λογική, όπου υπάρχει δυσαρμονία… προκύπτει μια πανίσχυρη στιγμή που μας οδηγεί να νιώσουμε μια εσωτερική αναστάτωση και ένταση… η οποία μπορεί να οδηγήσει στο να βρούμε μια θετική αλλαγή και πρόοδο».

Όπως σημειώνει το AnOther, ενδέχεται αυτές οι λέξεις – και κατ’ επέκταση, αυτή η κολεξιόν – να αντιπροσωπεύει την αντίδραση της Rei Kawakubo, της διευθύντριας δημιουργικού στον οίκο, στα όσα συμβαίνουν τη φετινή χρονιά, χρονιά που στερείται αρμονίας και λογικής – αλλά που μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγή και πρόοδο.

Περισσότερα στη κατηγορία Life
«I Am Invincible» από την Norma Kamali

Η Norma Kamali πρόσθεσε τη συγγραφική ιδιότητα στο βιογραφικό της.

Close