Ξεχνάει κανείς τα λάθη του, όταν τα εξομολογείται σε κάποιον άλλον. Ο άλλος, όμως, δεν τα ξεχνάει. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Δυναμική πορεία ανάπτυξης της EUROCERT

Μία δυναμική πορεία ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό ακολουθεί η EUROCERT, η ελληνική πολυεθνική εταιρεία ελέγχου, επιθεώρησης και πιστοποίησης.

Όπως ανέφεραν σήμερα εκπρόσωποι της διοίκησης, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, η EUROCERT, έχοντας αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία στην παγκόσμια αγορά, προσφέρει περισσότερες από 50 υπηρεσίες πιστοποιήσεων και ελέγχων, σε κλάδους που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα τρόφιμα, τα αγροτικά προϊόντα, τον τουρισμό, την ενέργεια, τη βιομηχανία, τους σιδηροδρόμους και τον τουρισμό.

Εδώ και 20 χρόνια, η EUROCERT έχει διενεργήσει 40.000 βιομηχανικούς ελέγχους και έχει απονείμει 55.000 πιστοποιητικά. Με ενεργό παρουσία σε 25 χώρες, περισσότερους από 500 Έλληνες και ξένους επιθεωρητές και την πρόσφατη κατάκτηση της πρώτης θέσης διεθνώς στην αξιολόγηση φορέων πιστοποίησης από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης International Featured Standards (IFS) στο πιο βασικό κριτήριο, η EUROCERT αποτελεί μία ελληνική πολυεθνική που πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η EUROCERT αποτελεί τον πρώτο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα που διαπιστεύτηκε από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης-Ελλάδα), το UKAS (United Kingdom Accreditation Services-Βρετανία) και το SAAS (Social Accountability Accreditation Services-ΗΠΑ), ενώ είναι ο πρώτος φορέας πιστοποίησης παγκοσμίως που έλαβε διαπίστευση από τον οργανισμό Global GAP.

Κατά την δεκαετία της κρίσης (2009-2018), η EUROCERT, εφαρμόζοντας σταθερό οικονομικό πλάνο, σχεδόν διπλασίασε τον κύκλο εργασιών της (το 2009 ο τζίρος της ήταν 2,2 εκατ. ευρώ, το 2017 ήταν 3,6 εκατ. με τάση το 2018 να ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ). Σημειώνεται, ότι ο κύκλος εργασιών της EUROCERT εκτός Ελλάδος αντιστοιχεί στο 50% του συνολικού.

Επιπλέον, ολοκλήρωσε το επενδυτικό πρόγραμμά της με την αγορά ιδιόκτητων γραφείων 1.500 τετραγωνικών, αξίας 2,5 εκατ. ευρώ, στη Μεταμόρφωση, υπερτριπλασίασε το μόνιμο προσωπικό της (από 17 σε 58, όλοι πτυχιούχοι) και τριπλασίασε τις συνεργασίες της στο εξωτερικό.

Με ορόσημο το 2023, στο αναπτυξιακό Business Plan της EUROCERT προβλέπεται εκ νέου διπλασιασμός τού μεγέθους της σε σχέση με το 2018, με τον κύκλο εργασιών εκτός Ελλάδος να καταλαμβάνει τα 2/3 του συνολικού.

Από την ίδρυσή της, η EUROCERT έχει χτίσει ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών και πελατών σε ολόκληρο τον κόσμο, αναπτύσσοντας έντονη δραστηριότητα στην Ευρώπη, την Ασία, τις χώρες του Κόλπου και την Αφρική. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική και διεθνή αγορά, το επιχειρηματικό ενδιαφέρον της EUROCERT σήμερα στρέφεται περισσότερο προς τις αγορές της Ασίας και της Νότιας Αμερικής, ενώ επενδύει παράλληλα και στην περαιτέρω ανάπτυξη πιστοποιήσεων του θετικού κοινωνικού αποτυπώματος των εταιρειών.

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα επόμενα βήματα της εταιρείας στην Κίνα και τη Βραζιλία. Στην Κίνα, η εταιρεία, ξεπερνώντας τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό, βρίσκεται κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας ώστε να αναλάβει μεγάλο έργο πιστοποίησης στον σιδηροδρομικό τομέα, στο πλαίσιο της σύνδεσης της χώρας με την Ευρώπη. Στη Βραζιλία, η EUROCERT έχει στρατηγικό ενδιαφέρον στην τεράστια αγορά των αγροτικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα, στην εσωτερική αγορά, είναι πρωτοπόρο το έργο τής εταιρείας στην προώθηση πιστοποιητικών με ιδιαίτερο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, όπως η παγκόσμια καινοτομία θεσμοθέτησης των νέων πιστοποιητικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (σήμα Ethos) σε συνεργασία με τη CSR Hellas, η πιστοποίηση της ελληνικής ταυτότητας των προϊόντων και υπηρεσιών (σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ), η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας (σήμα Ελληνικό Πρωινό και Καλάθι Πρωινού) και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσα από την αξιολόγηση τουριστικών καταλυμάτων με τα αναγνωρισμένα σήματα των Αστεριών και Κλειδιών.

 

Read previous post:
Η επίλυση του ονοματολογικού,αναπόσπαστο κομμάτι προϋποθέσεων ένταξης της πΓΔΜ στην ΕΕ

  «Η σημαντική προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην πΓΔΜ, που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χαρακτηρίσει ως επείγουσες, και η επίλυση του ονοματολογικού...

Close