Η δυσπιστία απέναντι στην εξουσία θα έπρεπε να είναι το πρώτο πολιτικό δικαίωμα. - Norman Douglas, 1868-1952, Βρετανός συγγραφέας

Δυναμική παρουσία των Ελλήνων Προσκόπων στο Spetses Classic Yacht Regatta 2017

28 Ιουνίου, 2017

Στο γραφικό νησί των Σπετσών και με την υπογραφή του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, χτύπησε από τις 23 έως και τις 25 Ιουνίου η καρδιά του ναυταθλητισμού, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 7ου Spetses Classic Yacht Regatta 2017, με την παρουσία ονομάτων ?της ελληνικής ναυτιλίας?, Ολυμπιονικών και πληρωμάτων απ? όλο τον κόσμο.

Από τη μεγάλη γιορτή της παραδοσιακής ιστιοπλοΐας, δε θα μπορούσαν να λείψουν οι Έλληνες Πρόσκοποι. Οι 120 ενήλικες εθελοντές, αποτέλεσαν τα πληρώματα των 10 λεμβών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και παρά το γεγονός ότι ο Αίολος δεν έκανε τη χάρη στους αγωνιζομένους ανά κατηγορία, τα πληρώματα κατάφεραν να επικρατήσουν σε τρεις ημέρες ιστιοδρομιών, στην κατηγορία Παραδοσιακές λέμβοι ? Open Boats, κερδίζοντας έτσι το εισιτήριο για το βάθρο των νικητών.

Με τις λέμβους Νηρηίς (κυβερνήτης ο Σ. Καρατζάς), Άγιος Νικόλαος (κυβερνήτης ο Π. Κοκκάλης) και Κυμοθόη (κυβερνήτης ο Ε. Δήμου) κατέκτησαν τρία κύπελλα μετά από οχτώ ιστιοδρομίες.

Σημειώνεται ότι οι προσκοπικές λέμβοι που συμμετείχαν στο Spetses Classic Yacht Regatta 2017 είναι δεκάκωπες παραδοσιακές φαλαινίδες τύπου «Θεσσαλονίκη» και έχουν ιστιοφορία με λατίνια, ενώ πρόσφατα, τρεις από αυτές χαρακτηρίστηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως «Παραδοσιακά Σκάφη».

Με την ολοκλήρωση του Spetses Classic Yacht Regatta 2017, ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Ζαχαρίας Αντωνιάδης, ο οποίος παραβρέθηκε στις Σπέτσες για να στηρίξει τα πληρώματα του ΣΕΠ δήλωσε: «Για ακόμη μια φορά συμμετείχαμε στην εξαιρετική διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και του Δήμου Σπετσών, με τη συμμετοχή 10 παροδοσιακών Ναυτοπροσκοπικών λεμβών μας. Πρόκειται για μια γιορτή ναυτικής παράδοσης, ιστιοπλοϊκής τέχνης και παράδειγμα ευγενούς άμιλλας, στοιχεία που αποτελούν συστατικά της ελληνικής κουλτούρας και του πολιτισμού». «Εμείς οι Έλληνες Πρόσκοποι», πρόσθεσε, «ως η μεγαλύτερη κίνηση νέων της Ελλάδας, στεκόμαστε υποστηρικτές σε κάθε ενέργεια που λειτουργεί ως βιωματική εμπειρία στα μέλη μας, αναδεικνύοντας παράλληλα τις ομορφιές και τις παραδόσεις της πατρίδας μας». 

Υπενθυμίζεται ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι η μεγαλύτερη εθελοντική, παιδαγωγική κίνηση νέων, με περισσότερα από 20.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Μετρά πάνω από έναν αιώνα συνεχούς δράσης στη χώρα μας, ενώ μέσα από τα 320 Προσκοπικά Συστήματα που δρουν στην επικράτεια, ο Προσκοπισμός έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη χιλιάδων νέων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενεργών πολιτών, που πρεσβεύουν μια θετική αλλαγή: τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Read previous post:
Στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ερεβάν, κατέθεσε ο Τ. Κουίκ

«Η ιστορία δεν παραγράφεται, δεν ξεχνιέται και τιμάται» έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών του Μουσείου Γενοκτονίας των Αρμενίων ο υφυπουργός...

Close