Η εξουσία έχει την τάση να απομονώνει αυτούς που έχουν πάρα πολύ από αυτήν. Στο τέλος χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και πέφτουν. Frank Herbert, 1920-1986, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Δωρεά πυροσβεστικών οχημάτων και εξοπλισμού στο Π.Σ. από την Eurobank

Παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, η τελετή παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα, δωρεά της Eurobank συνολικής αξίας 546.000 ευρώ.

Πρόκειται για:
* 28 ειδικά βοηθητικά οχήματα 4×4 crossover,
* 110 κράνη μοτοσυκλέτας, προστατευτικά θώρακα, ζεύγη γαντιών και επιγονατίδων (ειδικός ατομικός εξοπλισμός μοτοσικλετιστών),
* 120 ζεύγη ελαστικών επισώτρων μοτοσυκλετών,
* 110 τζάκετ μοτοσυκλέτας.

Η Eurobank υλοποίησε τη συγκεκριμένη δωρεά μέσω του «Ιδρύματος Eurobank EFG για Πρόγραμμα Πυροπλήκτων», το οποίο συνέστησε το 2008 μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία. Ο εξοπλισμός αυτός, έχει ήδη παραδοθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα και είναι διαθέσιμος από την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τη Eurobank επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κοινωνικού της ρόλου και τόνισε ότι τα βοηθητικά μέσα που έκανε δωρεά η εταιρεία είναι μεγάλη περιουσία και εργαλεία «για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να καταστήσουμε τη χώρα και τους ανθρώπους ασφαλείς. Ένας πυροσβέστης τραυματισμένος είναι μεγάλη απώλεια, πρωτίστως ανθρώπινη και δευτερευόντως υπηρεσιακή».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, επισήμανε ότι χώρα μας έχει πληρώσει σκληρό τίμημα από μεγάλες πυρκαγιές με ανυπολόγιστο κόστος, όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές, συμπεριλαμβανομένων και ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος. Και συμπλήρωσε ότι η Eurobank θεωρεί καθήκον απέναντι στην κοινωνία να συνδράμει στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι πυροσβέστες, γι’ αυτό συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και στη διεθνή προσπάθεια για την υλοποίηση των «Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης» των Ηνωμένων Εθνών και της Συμφωνίας των Παρισίων.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, στην ομιλία του ανέφερε ότι «με την παραλαβή των νέων οχημάτων, ενισχύεται ακόμα περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα και στα έμπειρα και γενναία χέρια των Ελλήνων πυροσβεστών θα αποδώσουν τα μέγιστα και θα προστατεύσουν τους πολίτες».

Στο τέλος της τελετής, επιδόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, προς τους εκπροσώπους της Eurobank.
 

Περισσότερα στη κατηγορία Επιχειρηματικά Νέα
Οι άξονες του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

Τους βασικούς άξονες του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» που θα προκηρυχθεί το φθινόπωρο παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας...

Close