Είναι ευκολότερο να ληστέψεις ιδρύοντας μια τράπεζα παρά απειλώντας έναν ταμία. Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

Δωρεά μουσικών βιβλίων από τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

7 Μαΐου, 2018

Σημαντική δωρεά από τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, δέχθηκε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, με τον γενικότερο τίτλο: “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…”. Στη διάρκεια εκδήλωσης συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, 650 μαθητές από τα μουσικά σχολεία όλης της Ελλάδος.
Η διεθνούς  φήμης σοπράνο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη της για το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, δώρισε μια σειρά από μουσικά όργανα, βιβλία και cds τα οποία συγκροτούν μια μικρή “Μουσική Βιβλιοθήκη”, από την οποία θα μπορούν να δανείζονται τόσο οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, όσο και αυτοί που αγαπούν την κλασσική και συμφωνική μουσική.
Επιπλέον, με δική της παρότρυνση, το Ίδρυμα Ιωάννη Αγγελικούση, δώρισε πλήθος μουσικών βιβλίων, που προορίζονται για τον εμπλουτισμό της “Μουσικής Βιβλιοθήκης”. Οι εκπ΄ροσωποι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, με ιδιαίτερη χαρά, ανέλαβαν την ευθύνη να διαχειριστούν και να θέσουν στη διάθεση του κοινού όλο το υλικό της δωρεάς, αφού πρώτα ολοκληρωθεί την ταξινόμηση και την καταλογογράφησή του.
Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ευχαρίστησε θερμά την κ. Θεοδωρίδου για τη δωρεά της, “για την αγάπη που δείχνει στα παιδιά” και “για τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας”. Την χαρακτήρισε “καλή φίλη της Καβάλας” και υπογράμμισε ότι πρωτοβουλίες όπως η δική της αναδεικνύουν τη μουσική σε βασικό παράγοντα ανάπτυξης του πολιτισμού μας ενισχύοντας την πνευματική καλλιέργεια μιας κοινωνίας.
Από τη μεριά της η κ. Θεοδωρίδου, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά της για την αγάπη που της έδειξε η τοπική κοινωνία της Καβάλας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει από κοινού με τον συνθέτη και μαέστρο, Θεόδωρο Ορφανίδη, να φέρουν πιο κοντά τα παιδιά και τους νέους στη μουσική και στα σημαντικά οφέλη που προσφέρει. Υπογράμμισε, επίσης, ότι μέχρι σήμερα λειτουργούν πολλές μουσικές βιβλιοθήκες σε σχολεία της Θράκης και ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί. 
Βασίλης Λωλίδης

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Έρχεται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων

Νέοι που κάθονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε παρέες, ψηλά στην Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης και αγναντεύουν τη θέα με...

Close