Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό συμφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό - Φρήντριχ Νίτσε

Δραστικές περικοπές επιδομάτων για Ευρωπαίους στη Γερμανία

2 Δεκεμβρίου, 2016

Οι Ευρωπαίοι θα λαμβάνουν κοινωνική βοήθεια μόνο μετά από πέντε χρόνια απασχόλησης στη Γερμανία, ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο να πηγαίνουν στην Γερμανία λόγω των υψηλών κοινωνικών βοηθημάτων ή να διεκδικούνται βοηθήματα ενόσω κάποιος απλώς αναζητεί εργασία, με βάση τροπολογία η οποία εγκρίθηκε από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τη γερμανική Welt, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Kάσελ είχε αποφασίσει το 2015 ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν δικαίωμα για κοινωνική βοήθεια μετά από έξι μήνες παραμονής στη Γερμανία. Η τροπολογία εμποδίζει επομένως στο μέλλον ανάλογη απαίτηση των μέχρι σήμερα δικαιούχων, με την αιτιολογία ότι τέτοιου είδους δικαίωμα θεμελιώνεται μόνον για όσους έχουν ήδη εργαστεί και έχουν γίνει οι αντίστοιχες κρατήσεις.

Όποιος αντίθετα δεν έχει εργαστεί στη Γερμανία, θα πρέπει να αναζητήσει ανάλογο κοινωνικό επίδομα από τη χώρα προέλευσής του.

Προ της παρελεύσεως πέντε ετών, οι αλλοδαποί θα έχουν στο εξής μόνο δικαίωμα να αιτηθούν βοήθεια ενός μηνός για τα έξοδα πρώτης εγκατάστασης. Θα ενισχυθούν επίσης – σύμφωνα με την Welt – οι γερμανικές υπηρεσίες, ώστε να ελέγχονται καλύτερα ποιος έχει πράγματι δικαίωμα σε κοινωνική βοήθεια και επίδομα για τα παιδιά του.

Read previous post:
Economist: Στροφή των Ελλήνων προς τη Νέα Δημοκρατία

Στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα όπως αποτυπώνεται από τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία να έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι...

Close