Εκατομμύρια είχαν δει το μήλο να πέφτει, αλλά μόνο ο Νεύτων ρώτησε γιατί. Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός

Δράση της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροβιότοπων

5 Φεβρουαρίου, 2024

Δράση για την Παγκόσμια ημέρα Υγροβιότοπων, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την αξία των φυσικών και τεχνητών υγροβιότοπων, πραγματοποίησε το Σάββατο η Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ. και η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.
Η δράση ξεκίνησε με επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού στη Χαλάστρα και ακολούθησε επίσκεψη στις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών στον όρμο Καβούρα, παρουσία του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Ν. Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς.
Τελευταίος σταθμός ήταν ο «Κόκκινος Δρόμος», η διαδρομή περιπάτου, ποδηλασίας και παρατήρησης φλαμίνγκο και άλλων σπάνιων πουλιών στη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα, για τα έργα και τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο συγκεκριμένο σημείο και ευρύτερα στο δυτικό παράκτιο μέτωπο.
Στον «Κόκκινο Δρόμο» έχουν ολοκληρωθεί εκτεταμένες εργασίες στήριξης των παράκτιων αναχωμάτων και αναβάθμισης των ήπιων υποδομών αναψυχής για τους επισκέπτες, ενώ σύντομα ξεκινά η επόμενη φάση των εργασιών για την επέκταση προς το Δέλτα του Γαλλικού ποταμού και την περιοχή του πρώην ΧΑΔΑ.

*Τις συνημμένες φωτογραφίες απέστειλε η Διοικούσα Επιτροπή Ν.Δ. Ν. Θεσσαλονίκης