Τα έθνη δεν έχουν σταθερούς φίλους ή εχθρούς. Έχουν μόνο σταθερά συμφέροντα - Λόρδος Palmerston

Δράσεις του Διευθυντή του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Μακεδονία Μιχάλη Μπεκίρη

19 Ιουνίου, 2024

  

Στο Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών «Κεντώντας τη μνήμη» ξεναγήθηκε ο Διευθυντής τους Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία, Μιχάλης Μπεκίρης, συνοδευόμενος από το Συντονιστή του Γραφείου Γιάννη Παπαγεωργίου.

Ο κ. Μπεκίρης ενημερώθηκε για τα εκθέματα του Μουσείου από την Πρόεδρο Ανατολή Δημητριάδου αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Βασιλική Μαμουνή και Σοφία Ιακωβίδου. Ενημερώθηκε, επίσης, για τις δράσεις και την πορεία του σωματείου το οποίο και διατηρεί το μοναδικό στην Ελλάδα, παραδοσιακό χειροτεχνικό εργαστήριο, έργα του οποίου έχουν βραβευθεί σε πολλές ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις.

Αμέσως μετά ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου επισκέφθηκε το Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Βιολιτζή Κωνσταντίνο αλλά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκειας της συνάντησης ο κύριος Μπεκίρης ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της Βορείου Ελλάδος, αλλά και για αυτά που έχουν δρομολογηθεί.

Ο κ. Μπεκίρης επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδας όπου εξυπηρετούνται καθημερινά δεκάδες πολίτες, ηλικίας από 15 ετών και άνω, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σοβαρές κινητικές και πολλαπλές αναπηρίες. Η εταιρεία με Πρόεδρο τον Μάνθο Μαστορίδη, διοικείται από γονείς αναπήρων και άμεσα ενδιαφερόμενους ενώ προσφέρει στους ωφελούμενους επαγγελματική κατάρτιση, φροντίδα, δημιουργική απασχόληση αλλά και ομαλή ένταξη στην κοινότητα.