Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν έχουν ήδη ειπωθεί, αλλά μιας και κανένας δεν ακούει, πρέπει να γυρίζουμε συνεχώς πίσω και να τα λέμε όλα ξανά από την αρχή. Andre Gide, 1869-1951, Γάλλος συγγραφέας.

Δράσεις του δήμου Σερρών για τους πρόσφυγες

24 Μαΐου, 2018

Καμπάνια συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών, με τίτλο “Άστα να τρέξουν ξανά!” και κύριο αποδέκτη τοπικούς φορείς και δομές προσφύγων, “τρέχει” στις Σέρρες ο όμιλος UNESCO Σερρών και την “Πράξις”, όπως  αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Με τη συγκεκριμένη καμπάνια ο όμιλος UNESCO Σερρών και η “Πράξις”  συμμετέχουν στο 7ο Eco Festival του δήμου Σερρών.

“Είναι η τρίτη φορά που διοργανώνεται στις μεγάλες δράσεις του Δήμου Σερρών και το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα παραδοθεί στην δομή των προσφύγων του δήμου Σερρών” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της Team for the World -Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, αποτελεί μια δράση θεσμό που φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Η ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση.
Ζευγάρια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι επαναχρησιμοποιούνται από συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Η ανάγκη για παπούτσια είναι τεράστια.
Το 7ο Eco Festival, στο κεντρικό πάρκο της πόλης των Σερρών, συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των παιδιών σε θέματα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Το Eco Festival είναι ενταγμένο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης (EEBA), που αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την ενθάρρυνση και τη δρομολόγηση δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Read previous post:
Απέναντι στον Τραμπ, η ευρωπαϊκή ενότητα διατηρείται

Μία Γαλλία που ανεβαίνει στην πρώτη γραμμή, μία Γερμανία με μια τάση να παίξει σόλο και στην μέση οι Βρυξέλλες...

Close