Ακόμα κι αν ήξερα ότι αύριο ο κόσμος θα εξαφανιζόταν, εγώ πάλι θα φύτευα σήμερα τη μηλιά μου. - Martin Luther King, 1929-1968, Αφροαμερικανός ηγέτης

Δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα του δήμου Χανίων από τον Οκτώβριο

20 Σεπτέμβριος, 2018

 Δύο δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, που θα απευθύνονται σε ενήλικες, θα υλοποιήσει από τον Οκτώβριο ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων.

     Η πρώτη δράση αφορά τις «Σχολές Τρίτης Ηλικίας», που διοοργανώνονται για ομάδες πολιτών από 10 έως 12 ατόμων και θα στηρίζονται στον βιωματικό τρόπο. Τα μέλη της κάθε ομάδας  θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων.

     «Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί σημείο συνάντησης, όπου δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερώνονται και να μοιράζονται θέματα που τους απασχολούν σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και να δημιουργήσουν νέες σχέσεις μεταξύ τους, να αναπτύξουν έναν ενεργό ρόλο και μία δυναμική, η οποία θα περιλαμβάνει τη σωματική, γνωστική και ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη» τονίζεται σε ανακοίνωση του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας.

     Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι από τον Οκτώβριο του 2018  έως και τον Ιανουάριο του 2019, για δύο ώρες την εβδομάδα.

     Παράλληλα, ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας θα υλοποιήσει για ακόμα μία χρονιά -από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Μάιο του 2019- τα «Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων» του προγράμματος «Σχολές Γονέων» του Δήμου Χανίων. 
   
     Απώτερος στόχος των εργαστηρίων είναι η στήριξη και η ενίσχυση των γονέων, ώστε:
     – Να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια.
     – Να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους.
     – Να βοηθήσουν το παιδί στην προοδευτική ανεξαρτητοποίησή του.
     – Να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη και γενικότερα να αναπτύξουν στάσεις, ώστε να δρουν και να συναισθάνονται με τρόπο εποικοδομητικό τόσο στα ατομικά, όσο και στα κοινωνικά ζητήματα.

     Η ομάδα θα αποτελείται από 10 έως 15 άτομα, στηριζόμενη στον βιωματικό τρόπο. Τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων.

     Οι ομάδες που πρόκειται να δημιουργηθούν, είναι:
     – Ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας.
     – Ομάδα γονέων-παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία.
     – Ομάδα μονογονεϊκών οικογενειών.

Read previous post:
Υπέρμαχος του VAR δηλώνει ο Ματίας Γκεστράνιους

Υπέρμαχος της χρήσης VAR είναι ο 40χρονος Φινλανδός διαιτητής, Ματίας Γκεστράνιους, που  θα διευθύνει το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του...

Close