Πολλά ωραία επιχειρήματα έχουν καταστραφεί από κάποιον που ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Miguel de Unamuno, 1864-1936, Ισπανός συγγραφέας & φιλόσοφος

Δράσεις από το πανεπιστήμιο για την προστασία του campus

27 Αυγούστου, 2019

Προτάσεις για τη μετακίνηση, τις υποδομές, τη λειτουργία, το περιβάλλον και την ασφάλεια του campus στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο υποβλήθηκαν από τα ίδια τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. 
«Αποφασίσαμε να ζητήσουμε τη γνώμη της πανεπιστημιακής κοινότητας για το τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας στη πανεπιστημιούπολη. Είναι προφανές ότι τα 80.000 μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θα κατεβάσουν περισσότερες ιδέες απ’ όσες μπορούμε να σκεφτούμε ως διοίκηση», ανέφερε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί για να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όσους συμμετείχαν στη δράση «ImproveMyCampus».
Συνολικά υποβλήθηκαν 154 προτάσεις, εκ των οποίων επιλέχθηκαν 17, που θα περάσουν στην επόμενη φάση για να κριθεί αν θα υλοποιηθούν πιλοτικά ή πλήρως.
«Το πανεπιστήμιο θα δώσει περίπου 10.000 ευρώ σε πρώτη φάση, που θα τα μοιράσει στις ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν για να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός πρωτοτύπου ή μιας πιο σωστής μελέτης, που θα οδηγήσει στην προκήρυξη ενός έργου. Από ‘κει και πέρα, ανάλογα με το συνολικό κόστος, θα δούμε αν θα το αυτοχρηματοδοτήσουμε ή θα το εντάξουμε σε κάποιο από τα προγράμματα του πανεπιστημίου», διευκρίνισε ο κ.Μήτκας.
«Το σημαντικό είναι», πρόσθεσε, «ότι όσο περισσότερο νοιώθουμε όλοι ότι είμαστε συμμέτοχοι στην ποιότητα της ζωής μας στο πανεπιστήμιο, τόσο περισσότερο θα το προστατεύουμε και θα το αγαπάμε». 
 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Ρ.Αικατερινάρη: Περίπου 350 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις των ΕΥΑΘ, ΔΕΘ-Helexpo και ΚΑΘ στη Θεσσαλονίκη

Στο ποσό των περίπου 350 εκατ.

Close