Χωρίς την εξουσία, οι ιδεολογίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Με την εξουσία, σπάνια επιβιώνουν. Φιντέλ Κάστρο, 1925-, Κουβανός ηγέτης

“Donald Judd Spaces” οι χώροι σε Νέα Υόρκη και Τέξας

24 Μαρτίου, 2020

To Ίδρυμα Τζαντ διατήρησε ακέραιους τους χώρους, στους οποίους ζούσε και τους χώρους, στους οποίους δημιουργούσε ο καλλιτέχνης, Ντόναλντ Τζαντ (Donald Judd) και μετά τον θάνατό του, το 1994 και άνοιξε τις πύλες τους για επισκέψεις κοινού.

Τώρα για όσους δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις επισκέψεις από κοντά κυκλοφόρησε το βιβλίο «Donald Judd Spaces» μία μελέτη των χώρων του καλλιτέχνη σε Νέα Υόρκη και Τέξας.

Ο τόμος με τωρινές φωτογραφίες και αδημοσίευτες εικόνες από το αρχείο του καλλιτέχνη περιγράφει το εσωτερικό και το εξωτερικό και το περιβάλλον τοπίο των χώρων διαμονής και εργασίας του.

Το βιβλίο που επιμελήθηκαν η κόρη του καλλιτέχνη και πρόεδρος του Ιδρύματος Τζαντ, Ράινερ Τζαντ και ο γιος του Φλάβιν Τζαντ περιλαμβάνει επίσης πέντε δοκίμια του πατέρα τους.

Ο Ντόναλντ Τζαντ γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1928 στο Εξσέλσιορ Σπρινγκς του Μιζούρι των ΗΠΑ, υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό στην Κορέα από τον Ιούνιο του 1946 έως τον Νοέμβριο του 1947. Μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και Ζωγραφική στο Art Students Institute. Από το 1959 έως το 1965, εργάστηκε ως κριτικός τέχνης. Ο Τζαντ ήταν ζωγράφος μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν άρχισε να εργάζεται σε τρεις διαστάσεις. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του, τασσόταν υπέρ της σημασίας της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης. 

Είναι μία από τις εκδόσεις που κυκλοφόρησε ο οργανισμός στην προσπάθεια να μάθει το κοινό περισσότερα για το έργο και τη σκέψη του, ανέφερε η Ράινερ Τζαντ σε συνέντευξή της στο AD.

Ο Ντόναλντ Τζαντ ανάπτυξε τις ιδέες του σχετικά με τη μόνιμη εγκατάσταση έργων τέχνης πρώτα στη Νέα Υόρκη, σε ένα πενταόροφο κτίριο από χυτοσίδηρο που αγόρασε το 1968.

Λίγα χρόνια αργότερα απέκτησε την κατοικία του και άλλα ακίνητα στη Μάρφα του Τέξας γοητευμένος από το τοπίο της ερήμου Τσιουάουα και την αραιοκατοικημένη περιοχή. 

 

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Οι BTS βοηθούν τους θαυμαστές τους να μάθουν κορεατικά σε νέα web σειρά

Οι κολοσσοί της K-Pop BTS ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μια νέα web σειρά για να βοηθήσουν τους θαυμαστές τους να μάθουν...

Close