Οι επιχειρήσεις είναι ένα παιχνίδι και τα κέρδη είναι ο τρόπος που μετράνε το σκορ - Ted Turner

Δοξολογία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης

4 Οκτωβρίου, 2019

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκε το πρωί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο η επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Νωρίτερα, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν συνοδικοί μητροπολίτες και όμοροι αρχιερείς. 
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης νέας Κρήνης και Καλαμαριάς  Ιουστίνος, ο οποίος μίλησε για τη συμβολή της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας στην απελευθέρωση της πόλης, αλλά και τη στήριξη της Θεοτόκου σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του έθνους. «Η Εκκλησία και το έθνος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα», τόνισε και πρόσθεσε πως «είναι αδύνατον να εννοήσουμε γένος των Ελλήνων χωρίς την παρουσία της Εκκλησίας».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας με την επισήμανση ότι «είναι μεγάλη τρέλα να θέλουμε να απομακρύνουμε την Εκκλησία από τον κοινωνικό ιστό. Η Εκκλησία είναι η μάνα μας» και τόνισε ότι «την ελευθερία τη λάβαμε με πολύ αίμα και αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε».

Ακολούθως, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πόλης κι αμέσως μετά έγινε η στρατιωτική παρέλαση.

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Ο Καραγκιόζης “συναντά” τον Γκινιόλ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

    Ομοιότητες και διαφορές αναζητούν αυτό το χρονικό διάστημα φορείς, από την Ελλάδα και τη Γαλλία, ανάμεσα στον κωμικό ήρωα...

Close