Όταν κάποιος διατείνεται ότι δεν πρόκειται για τα χρήματα αλλά είναι θέμα αρχής, τότε πρόκειται για τα χρήματα. Abraham Lincoln, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Δοκιμές με νέα σύνθετα υλικά από φυσικές ίνες αντί για ανθρακονήματα πραγματοποιεί η Porsche

29 Σεπτεμβρίου, 2020

Δοκιμές με νέα σύνθετα υλικά από φυσικές ίνες αντί για ανθρακονήματα πραγματοποιεί η Porsche. Η γερμανική εταιρεία δοκιμάζει από το 2016 νέα υλικά, που θα αντικαθιστούν τα υλικά CFRP (carbon-fibre composites).

Τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται σήμερα σε μη κρίσιμα δομικά σημεία του αυτοκινήτου. Έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά από πλευράς βάρους και αντοχής, αλλά κατασκευάζονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, απαιτώντας και λιγότερη ενέργεια στην διαδικασία παραγωγής τους.

Πρόσφατα στο 24ωρο Nürburgring, μια Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR, έφερε τμήματα από τέτοια ανανεώσιμα υλικά, σε σημεία όπως οι προφυλακτήρες, η πίσω πόρτα και το καπό. Το αυτοκίνητο της δοκιμής, απέδιδε 425 ίππους και έτρεξε εκτός συναγωνισμού στην κατηγορία SRO, προκειμένου οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τα υλικά και την αντοχή τους.

Κ.Π.

Περισσότερα στη κατηγορία Auto Moto
Αποκαλύφθηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνου το νέο Peugeot 508 L

Το νέο Peugeot 508 L αποκαλύφθηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνου, το οποίο θα κλείσει τις πύλες του στις 5...

Close