Διαλεκτική σκέψη είναι η προσπάθεια να διασπάσουμε τον καταναγκασμό της λογικής με τα δικά της μέσα - Τέοντορ Αντόρνο

Δ.Κιούσης, δήμαρχος Κρωπίας: «Οι θυσίες των αγωνιστών του 1821 μας εμπνέουν στη διπλή μάχη»

25 Μαρτίου, 2020

Ως έμπνευση για τη δύσκολη μάχη που δίνει η χώρα απέναντι στην παγκόσμια υγειονομική κρίση, θέτει την επέτειο της ελληνικής Επανάστασης ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης. Στο μήνυμά του ζήτησε από τους δημότες να υψώσουν τις σημαίες και παράλληλα να σεβαστούν και να πειθαρχήσουν στα περιοριστικά μέτρα. 
Ο κ. Κιούσης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η 199η επέτειος  της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου δεν θα μας βρει στις παρελάσεις και στις εκκλησίες του δήμου μας. Όμως τίποτα δεν μας εμποδίζει να εκφράσουμε με βαθιά εσωτερική πίστη και με απλές πράξεις, τον πατριωτισμό και το ανθρωπισμό μας. Την ατομική ευθύνη και τη συλλογική δράση.
Σας καλώ να υψώσουμε με υπερηφάνεια τις ελληνικές σημαίες. Να τιμήσουμε το σταυρικό σύμβολο της σημαίας μας με μεγαλύτερη πίστη. Να σεβαστούμε την ουσία των έκτακτων προσωρινών μέτρων περιορισμών και απαγορεύσεων που έχουν αποφασιστεί. Να αυτοπειθαρχηθούμε. 
Ο δήμος μας, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του δήμου προσπαθούν για τη στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας και στη συνέχιση της λειτουργίας του ελληνικού κράτους. Πράττουν το καθήκον τους. Το έχουμε ξανακάνει. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και στους αγώνες του λαού μας από το 1821 έως σήμερα. Είμαστε όλοι μαζί, μια δύναμη ενότητας για τη συνέχεια της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο δήμο μας. Η Ελλάδα αντέχει και θα αντέξει!». 
Και κατέληξε: «Οι θυσίες των αγωνιστών του 1821 μας εμπνέουν στη διπλή μάχη, κατά της πανδημίας και των πρωτοφανών συνεπειών της, και για άλλη μια φορά στην ιστορία μας, της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και ακεραιότητας. Θα νικήσουμε!»

Read previous post:
Οι ογκολογικοί ασθενείς και τα ογκολογικά τμήματα στην εποχή της πανδημίας Covid-19

  Ζητήματα που αφορούν την νοσηλεία των ογκολογικών ασθενών, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση προβλημάτων που...

Close