Οι μεγάλες υποκρισίες δεν υπάρχουν για να κρύψουμε την ασχήμια και το κακό που έχουμε μέσα μας, αλλά την κενότητά μας. Το πιο δύσκολο πράγμα να κρυφτεί είναι κάτι που δεν υπάρχει. Eric Hoffer, 1902 - 1983, Αμερικανός συγγραφέας και φιλόσοφος

Διχασμένοι οι Βούλγαροι για την υιοθέτηση ή μη του ευρώ

29 Ιανουαρίου, 2020

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Βούλγαροι, σε σχέση με την υιοθέτηση του ευρώ ως επίσημου νομίσματος της χώρας, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διεξήχθη από το κοινωνιολογικό ινστιτούτο Trend και μετέδωσε η βουλγαρική δημόσια ραδιοφωνία.

Ειδικότερα, το 50% των Βούλγαρων που συμμετείχαν στην έρευνα αντιτίθενται στην εισαγωγή του ευρώ. Το 19% δηλώνει πως η Βουλγαρία πρέπει να ενταχθεί στην ευρωζώνη και εγκρίνει την πορεία της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση, με πρώτο βήμα την ένταξη της Βουλγαρίας στον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ERM II). Το 31% δηλώνει αναποφάσιστο σε σχέση με το αν θα έχει θετική ή όχι έκβαση η υιοθέτηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι το 54% των ερωτηθέντων επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ένα ερώτημα που να αφορά την υιοθέτηση ή όχι του ευρώ και την κατάργηση (της χρήσης) του βουλγαρικού νομίσματος, ενώ αντίθετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίζεται το 20%.

Μια από τις ανησυχίες των πολιτών, σε σχέση με την υιοθέτηση του ευρώ, είναι η εμφάνιση κακών “ σεναρίων” για την οικονομία, με πρώτο “ σύμπτωμα” την αύξηση του εργατικού κόστους, το οποίο με τη σειρά του, θα οδηγήσει -όπως επισημαίνουν- σε “ντόμινο” εξελίξεων που θα επηρεάσουν την παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα και την πορεία επιχειρήσεων που δίνουν ώθηση στη βουλγαρική οικονομία.

Read previous post:
Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο

   Αποδεκτή, με ψήφους 156 υπέρ και 90 κατά, έγινε η τροπολογία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πολυϊδιοκτησία...

Close