Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους και τους ντροπαλούς. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος.

Διπλασιασμό της ανεργίας προβλέπει η κυβέρνηση της Αυστραλίας

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας προβλέπει πλέον άνοδο του ποσοστού της ανεργίας κατά 5% το δεύτερο τρίμηνο, κάτι που σημαίνει ότι θα ανέλθει σε ποσοστό περί το 10%, εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες βράδυ το υπουργείο Προϋπολογισμού.

Η ανεργία υπολογιζόταν ότι έφθανε το 5,1% τον Φεβρουάριο, πριν ο νέος κορονοϊός αρχίσει να εξαπλώνεται στο αχανές νησί-ήπειρο.

Συνολικά, 1,4 εκατ. κάτοικοι της Αυστραλίας αναμένεται να είναι άνεργοι τον Ιούνιο, κατά τη νέα κυβερνητική πρόβλεψη.

Για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού, η κυβέρνηση της Αυστραλίας απαγόρευσε τα μη απολύτως απαραίτητα ταξίδια, έκλεισε τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα γήπεδα…

Εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη αυτή θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας στην Αυστραλία από το 1984. Η χώρα εξάλλου κινδυνεύει να γνωρίσει την πρώτη της ύφεση τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Τουρκίας νόμος για αποφυλάκιση δεκάδων χιλιάδων εγκλείστων

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες Δευτέρα τον αμφιλεγόμενο νόμο που προβλέπει την απελευθέρωση δεκάδων χιλιάδων εγκλείστων στις φυλακές, στο πλαίσιο...

Close