Το ρίσκο πηγάζει από την άγνοια του τί κάνετε - Warren Buffett

Διήμερο εκδηλώσεων για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων στην Ελλάδα

24 Μάιος, 2018

 Διήμερο εκδηλώσεων για την «Καταπολέμηση των Πολλαπλών Διακρίσεων στην Ελλάδα-Προώθηση της Ισότητας μέσω της Ενεργητικής Συμμετοχής και της Διαμόρφωσης Πολιτικών» ξεκίνησε σήμερα στο Ηράκλειο.

     Πρόκειται για εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων και τις ίσες ευκαιρίες, το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας (OKE), το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), την Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης (Ισπανία).

     Στόχοι του προγράμματος είναι η μέτρηση και καταγραφή του φαινομένου πολλαπλών διακρίσεων στην Ελλάδα σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες -φυλετικές ή εθνοτικές μειονότητες, άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους/νέους, θρησκευτικές μειονότητες και ΛΟΑΤ- και η διερεύνηση μίας σειράς παραγόντων (κριτήρια, αποτελέσματα, λύσεις), η εφαρμογή καινοτόμων μεθοδολογικών εργαλείων και η εξακρίβωση της κατάστασης σε πραγματικές συνθήκες, η συστηματική επισκόπηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου περί πολλαπλών διακρίσεων και η πρόταση μεταρρυθμίσεων. Επίσης, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με το νομικό πλαίσιο κατά των διακρίσεων και η ανάπτυξη της γνώσης για την υποστήριξη εμπλεκόμενων φορέων, η δημιουργία αντανακλαστικών για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την προώθηση της ισότητας των φύλων στην κοινωνία και στους φορείς παροχής δημόσιων υπηρεσιών, η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων και η ανάπτυξη και προώθηση ενός «Σχεδίου Δράσης» ως εργαλείο πολιτικής για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων στον δημόσιο τομέα.

     Στο Ηράκλειο λειτουργεί από το πρωί «INFO DAY» έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου παρέχεται ενημέρωση στους πολίτες για τα δικαιώματα των ατόμων που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και διανέμεται σχετικό έντυπο υλικό, στο οποίο αναφέρονται και οι φορείς υποστήριξης των ατόμων που υφίστανται διακρίσεις. Στην «INFO DAY» συμμετέχουν στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, όπως και εκπρόσωποι των εταίρων από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα.

     Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης, Θεανώ Βρέντζου, η οποία διένειμε σχετικό πληροφοριακό υλικό για τη δράση-έργο στο «INFO DAY», τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από το πρόγραμμα θα αξιοποιηθούν από την Περιφέρεια Κρήτης για την ανάπτυξη καινοτόμων μεθοδολογικών «εργαλείων» και πολιτικών για μία κοινωνία, όσο το δυνατόν, με ίσες ευκαιρίες. «Έχουμε χρέος να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε πολιτικές και δράσεις που στόχο έχουν την εξάλειψη κάθε διάκρισης εις βάρος των ευπαθών κοινωνικά ομάδων» σημείωσε.

     Αύριο, Παρασκευή 25 Μαϊου, από τις 17:30 έως τις 20:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα Κοινωνικών Χώρων των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, με εισηγήσεις για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων. Θα συζητηθούν σε στρογγυλό τραπέζι οι καλές πρακτικές φορέων της Περιφέρειας Κρήτης για την καταπολέμηση των πολλαπλών διακρίσεων. Αργότερα, στην Πλατεία Αγίου Τίτου, θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ με μουσικοκινητική παράσταση, η οποία θα περιλαμβάνει πολιτιστικά δρώμενα από φορείς και συλλόγους, όπως ο Σύλλογος Ελλήνων ΡΟΜ Κρήτης «Ο ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ο Σύλλογος Βουλγαρικής Ένωσης Κρήτης, Ομάδα Παιδιών Προσφύγων και Ομάδα Ενηλίκων Κούρδων, καθώς και μέλη από τα Κέντρα Ειδικών Παιδιών «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ», «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ», «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ».

Read previous post:
Αύξηση 6,4% στις αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια το α’ τετράμηνο του 2018

Σταθερή ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού εμφανίζει η αεροπορική κίνηση της χώρας μας, με βάση τα στατιστικά...

Close