Ένα έθνος για να έχει καλούς στρατιώτες, πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε πόλεμο. Napoleon Bonaparte, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

Διευρύνθηκε τον Αύγουστο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

4 Οκτωβρίου, 2019

Το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε τον Αύγουστο καθώς οι εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, αλλά το έλλειμμα με την Κίνα –που είναι στο επίκεντρο της ατζέντας «Πρώτα η Αμερική» της κυβέρνησης Τραμπ– συρρικνώθηκε.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 1,6% στα 54,9 δισεκ. δολάρια. Το εμπορικό έλλειμμα του Ιουλίου παρέμεινε αμετάβλητο στα 54,0 δισεκ. δολάρια. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μικρή διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος τον Αύγουστο στα 54,5 δισεκ. δολάρια.

Το πολιτικά ευαίσθητο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αγαθών με την Κίνα μειώθηκε κατά 3,1% στα 31,8 δισεκ. δολάρια, σε μη προσαρμοσμένη βάση, με τις εισαγωγές να μειώνονται κατά 0,8%. Οι εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 8,0% τον Αύγουστο, χάρη στις πωλήσεις σόγιας. Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αγαθών με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε άλμα 23,7% στα 15,3 δισεκ. δολάρια.

Τον Αύγουστο, οι εξαγωγές προϊόντων αυξήθηκαν κατά 0,3% στα 138,6 δισεκ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,6% στα 213,0 δισεκ. δολάρια.

Περισσότερα στη κατηγορία Ειδήσεις
Βελτιωμένος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σάββατο

Βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Θράκη, φαινόμενα που σταδιακά θα σταματήσουν, αναμένονται το...

Close