Αν στον κόσμο σήμερα υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που επιθυμούσε τη δική του ευτυχία περισσότερο από ό,τι επιθυμούσε τη δυστυχία των άλλων, σε μερικά χρόνια θα είχαμε έναν παράδεισο. - Bertrand Russell, 1872-1970, Βρετανός φιλόσοφος

Διευκρινίσεις από την ΠΚΜ για την αργία του Αγ. Πνεύματος

23 Μάιος, 2018

    Διευκρινίσεις σχετικά με την αργία του Αγίου Πνεύματος δίνει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι η Περιφέρεια «δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα να ορίζει την ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως αργία, καθώς με τον νόμο 3996/2011 καταργήθηκε το άρθρο 15 του Νόμου 2639/1998, με το οποίο οι Περιφέρειες είχαν τη δυνατότητα να ορίζουν έως πέντε ημέρες αργίας το χρόνο».
    Ωστόσο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «υπάρχει απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης (με αριθμό πρωτοκόλλου 22/19777/10-5-2002), η οποία δεν έχει ανακληθεί και ορίζει την εορτή του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων στη Θεσσαλονίκη».
    Σχετικά με την απόφαση αυτή, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, απαντώντας σε σχετικό γραπτό ερώτημα που του απηύθυνε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «η αργία του Αγίου Πνεύματος είναι ένα ανοιχτό ζήτημα, που απασχολεί για αρκετά χρόνια τους εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία, στο οποίο πρέπει επιτέλους να δοθεί οριστική και σαφής λύση. Το θέμα έχει τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έχουμε ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν ξεκάθαρη θέση. Η θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ότι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να οριστεί ως αργία στο σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για όλη την Κεντρική Μακεδονία».
 

Read previous post:
Πορεία διαμαρτυρίας από εργαζόμενους στα νοσοκομεία

Συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια πορεία προς το Διοικητήριο πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι των νοσοκομείων "Γεώργιος...

Close