Ένας άνθρωπος που έχει μια πεποίθηση ισοδυναμεί με ενενήντα εννέα που απλά ενδιαφέρονται. John Stuart Mill, 1806-1873, Άγγλος φιλόσοφος.

Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

8 Απρίλιος, 2021

Πρόταση διδασκαλίας και προσέγγισης της λογοτεχνίας στοχεύει να αποτελέσει η 1η Διεθνής Μαθητική Συνάντηση Λογοτεχνίας,  την οποία διοργανώνουν διαδικτυακά στις 15 και 16 Απριλίου το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Στη διήμερη εκδήλωση υπό τον τίτλο «Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΑΛΛΙΩΣ» θα λάβουν μέρος 170 μαθητές από 22 σχολεία της Ελλάδας, της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Λευκωσίας, της Νέας Υόρκης και του Γιοχάνεσμπουργκ, 46 εκπαιδευτικοί και  50   εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Μέσα από τη συνάντηση  θα δοθεί βήμα στους μαθητές να εκφράσουν τις απόψεις, τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν μεταξύ άλλων τη διδασκαλία της λογοτεχνίας στο Λύκειο σήμερα, τη διδασκαλία της ποίησης, τον ρόλο του αναγνώστη, του συγγραφέα και του δασκάλου στη διδασκαλία της λογοτεχνίας, τη δημιουργική γραφή, τους ξένους κλασικούς, το  βιβλίο στη φαντασμαγορία των νέων τεχνολογιών, τις Σύγχρονες Οδύσσειες και απαγορευμένα κείμενα, τη λογοτεχνία στο πανί και στη σκηνή.
Την έναρξη των εργασιών της συνάντησης  θα κηρύξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.  Τη συνάντηση μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί μέσα από τον σύνδεσμο  https://www.livemedia.gr/logoallios21

Σ.Α.