Τρώγε την πρόοδο και με τα φλούδια και με τα κουκούτσια της. Οδυσσέας Ελύτης, 1911-1996, Ποιητής, Νόμπελ 1979

Διεθνές συνέδριο για τις πολιτικές που αφορούν τις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια

19 Ιουνίου, 2019

Τριήμερο διεθνές συνέδριο για την εφαρμογή των πολιτικών παγκόσμια που αφορούν τις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια, διοργανώνει από αύριο έως και το Σάββατο στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, η έδρα UNESCO του πανεπιστημίου, για τις Γυναίκες την Ειρήνη και την Ασφάλεια. 
Τίτλος του συνεδρίου είναι “ Contemporary perspectives in the implementation of Women, Peace and Security Policy Agenda” και στόχος του είναι η κριτική αξιολόγηση των πολιτικών που προωθούνται σήμερα και αφορούν το παγκόσμιο θεματολόγιο πολιτικής “Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια”, το οποίο στηρίζεται σε οκτώ ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συμπεριλαμβανομένου του ψηφίσματος 1325 του 2000 που αποτελεί το ψήφισμα-σταθμό στην κωδικοποίηση του συγκεκριμένου θεματολογίου. 
“Η εφαρμογή του θεματολογίου πολιτικής Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια στηρίζεται στη λογική των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και της δημοκρατίας. Σε έναν κόσμο που αλλάζει, οι αξίες της συμμετοχικής δημοκρατίας, της συμμετοχικής διακυβέρνησης και της πάταξης της έμφυλης βίας ως όπλου κατά τη διάρκεια των ενόπλων συγκρούσεων οφείλουν να είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι λειτουργίας των κοινωνιών στις οποίες θέλουμε να ζούμε”, σημειώνουν οι διοργανωτές. 
Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι διεθνών περιφερειακών οργανισμών, κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων και πανεπιστημιακοί.