Το αντίθετο του θάρρους στην κοινωνία μας δεν είναι η δειλία• είναι το βόλεμα. - Rollo May, 1909-1994, Αμερικανός ψυχολόγος

Die Presse: Νέα τροπή στην υπόθεση Γκρούεφσκι

16 Νοέμβριος, 2018

Νέα τροπή δίδεται στην υπόθεση του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρούεφσκι. Ο δεξιός εθνικιστής πολιτικός, που θεωρείτο επί μακρόν πιστός σύμμαχος του Ούγγρου πρωθυπουργού Ορμπαν, αναζήτησε, σύμφωνα με στοιχεία του Ούγγρου Διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γκεργκελι Γκούλιας, «μία ουγγρική πρεσβεία στο εξωτερικό», κάνοντας γνωστή την πρόθεσή του να μεταβεί στην Ουγγαρία και να ζητήσει εκεί πολιτικό άσυλο.

Οι αρχές αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί η ακρόασή του για παροχή ασύλου στα σύνορα της χώρας, όπως κανονικά προβλέπεται από τον νόμο, αλλά να λάβει χώρα στη Βουδαπέστη. Κατά τον κ. Γκιούλιας, οι ουγγρικές αρχές δεν έχουν ακόμη λάβει επίσημο αίτημα από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σχετικά με την έκδοση του Γκρούεσφκι, παρότι η κυβέρνηση των Σκοπίων γνωστοποίησε ότι το έχει ήδη υποβάλει.

Read previous post:
Η Euroleague ενεργοποιεί το πρόστιμο «μαμούθ» στον Δ. Γιαννακόπουλο

Την ενεργοποίηση των προστίμων που είχαν επιβληθεί κατά την περσινή περίοδο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, συνολικού ύψους 410.

Close