Δεν μισώ κανέναν εκτός από τον Χίτλερ, και αυτό για επαγγελματικούς λόγους. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Οι Ευρωπαίοι συζητούν για μια δικαιότερη οικονομία

21 Σεπτεμβρίου, 2021

Το πρώτο πάνελ ευρωπαίων πολιτών πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο! Για τρεις ημέρες, 200 Ευρωπαίοι συγκεντρώθηκαν για μια ιστορική άσκηση συμμετοχικής δημοκρατίας. Συζήτησαν για την οικονομία και πώς να την καταστήσουν πιο δίκαιη και πιο ανθεκτική στις κρίσεις, αλλά και θέματα όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανεργία των νέων.

Περιεχόμενο:

Αυτό το σαββατοκύριακο, 200 Ευρωπαίοι έλαβαν μέρος σε μια ιστορική εκδήλωση, η οποία συγκεντρώνει πολίτες και από τα 27 κράτη μέλη. Άνθρωποι κάθε προέλευσης ήρθαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στο πρώτο πάνελ ευρωπαίων πολιτών της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. 

«Θέλαμε να αρχίσουμε να ακούμε τις επιθυμίες σας, τις απαιτήσεις σας, τις ιδέες σας, τις προθέσεις σας, αλλά και τους φόβους σας και τις ελπίδες σας για το μέλλον της Ευρώπης». (Γκι Φέρχοφσταντ, συνπρόεδρος της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης)

Για τρεις ημέρες, συζήτησαν θέματα όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, η καλύτερη κοινωνική προστασία για όλους τους εργαζομένους και η σπουδαιότητα της πρόσβασης όλων στον αθλητισμό και τον πολιτισμό….

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Multimedia Center του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου