Ο καπιταλισμός θριαμβεύει βασιζόμενος στο δικαίωμα της ανισότητας, αλλά θα επιβιώσει μόνο αν όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην ανισότητα. - Charles Handy, 1932- , Ιρλανδός γκουρού του management

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο

17 Οκτωβρίου, 2019

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, και ειδικότερα για τις ρυθμίσεις του στα εργασιακά και στον συνδικαλισμό, πραγματοποίησε το απόγευμα το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

«Η κυβέρνηση προκλητικά προσπαθεί να εξωραΐσει την αντεργατική επίθεση, που συνεχίζει με νέα ορμή από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μέταλλο και σε ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες Κ. Μακεδονίας, Παναγιώτης Κολογκούνης, ζητώντας «να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο – σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

Ο ομιλητής κατήγγειλε επίσης την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία «με την κάλυψη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.», καθώς και τον «εφησυχασμό» που καλλιεργεί η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, και πρόσθεσε: «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές φώναξαν αντιπολεμικά συνθήματα έξω από το προξενείο των ΗΠΑ και ολοκλήρωσαν την πορεία στην πλατεία Αριστοτέλους.

Φ.Γ.

*Φωτογραφία αρχείου