Όλη η ανθρωπότητα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: Σε αυτούς που δεν μπορούν να κινηθούν, σε αυτούς που μπορούν να κινηθούν και σε αυτούς που κινούνται. Benjamin Franklin, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός & συγγραφέας

Διακόπηκε τελικός λόγω τεχνικού προβλήματος στο Ευρωπαϊκό Υγρού Στίβου

10 Μαΐου, 2021

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο, από οργανωτικής απόψεως, άνοιξε σήμερα (10/5) στη Βουδαπέστη η αυλαία του 35ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο πρώτος τελικός του προγράμματος, το τεχνικό πρόγραμμα του ντουέτου στην καλλιτεχνική κολύμβηση, διεκόπη λόγω τεχνικού προβλήματος, αφού είχαν ήδη παρουσιάσει το πρόγραμμά τους τα 11 από τα 19 ζευγάρια που συμμετείχαν.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε η LEN, ο τελικός θα διεξαχθεί σε νέα ημερομηνία και θα ξαναγίνει από την αρχή, καθώς το πρόβλημα που υπήρξε ενδέχεται να επηρέασε κάποια από τα ντουέτα που είχαν ήδη αγωνιστεί.

Αντίθετα, κανονικά διεξήχθη το τεχνικό πρόγραμμα του μικτού ντουέτου, όπου συμμετείχαν μόλις τέσσερα ζευγάρια.

Το χρυσό μετάλλιο κατάκτησαν, όπως και πριν τρία χρόνια στη Γλασκώβη, η Μάγια Γκουρμπανμπεριντίεβα και ο Αλεξάντρ Μάλτσεφ από τη Ρωσία. Τη δεύτερη θέση πήραν οι Έμμα Γκαρσία/Πάου Ρίμπας από την Ισπανία και την τρίτη οι Ιζότα Σπορτέλι/Νίκολο Ολιάρι από την Ιταλία.

Τα αποτελέσματα του τελικού:

ΜΙΚΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ (Τεχνικό πρόγραμμα)
1. Γκουρμπανμπεριντίεβα/Μάλτσεφ (Ρωσία)   91,7963 βαθμοί
2. Γκαρσία/Ρίμπες (Ισπανία)               84,8694
3. Σπορτέλι/Ολιάρι (Ιταλία)               77,4281
4. Σολιμόσιοβα/Σολιμόσι (Σλοβακία)        73,3682

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ